Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Medzevčania, ktorí znásilnili a zavraždili ženu, poznajú tresty
Zdielať na

Medzevčania, ktorí znásilnili a zavraždili ženu, poznajú tresty

KOŠICE / Trojica Medzevčanov, ktorí vlani brutálne znásilnili a následne betónovým balvanom zavraždili 44-ročnú ženu bez domova Žanetu, si vypočula tresty. Senát okresného súdu v Košiciach síce zohľadnil priznania dvoch obžalovaných, vo väzení však strávia dlhé roky.

K znásilneniu a k vražde sa priznali len maloletý Ján a jeho bratranec František. Najstarší z trojice a podľa nich iniciátor ohavného činu, vinu po celý čas popieral. "Ja som tam vôbec nebol, oni klamú. Ja som chcel ísť na políciu, oni sa mi vyhrážali, že ma takisto zabijú," povedal obžalovaný Vladimír. Najdlhšie vo väzení pobudne práve Vladimír. Za znásilnenie a následnú brutálnu vraždu bezdomovkyne si odsedí 24 rokov.

Mladistvého Jána senát odsúdil na 10 rokov väzenia. František strávi za mrežami 22 rokov. "Je ochotný, ako som už spomínal, znášať následky trestného konania, čin oľutoval," uviedol obhajca Františka, Dorián Mérešš.

Ján a František tvrdili, že spolu s Vladimírom pred skutkom popíjali alkohol a požívali toluén. Práve Vladimír ich na miesto, kde bezdomovkyňa prespávala, sám zaviedol. Žanetu chce vraj zabiť pre peniaze. Dostávala sociálne dávky a on potreboval peniaze na toluén. Pred tým ako ženu zavraždili, všetci traja ju mali postupne znásilniť, biť, udierať päsťami a kopať do celého tela. "Vyšetrovaním bolo zistené, že pred úmrtím 44-ročnej ženy z Košíc došlo k jej znásilneniu. Pitva preukázala, že bezprostrednou príčinou smrti bol šok po úraze a krvácaní pri devastačnom poranení tváre a zlomeninách kostí lebky," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mesárová. 

Podľa znalca sú všetci obžalovaní ľahko retardovaní, no netrpia žiadnou psychickou poruchou, a tak si uvedomovali závažnosť svojho konania. Žene mali podľa obžaloby spôsobiť smrteľné zranenia hlavy veľkým betónovým balvanom. Jediný sa voči rozsudku odvolal Vladimír, v jeho prípade bude rozhodovať krajský súd. "My sme počas celého konania preukazovali, že vina môjho klienta nebola dostatočne preukázaná, z tohto dôvodu sme podali odvolanie," uviedol obhajca Vladimíra Tibor Bacsó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy