Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šoféra MHD zbili za to, že nevzal tri ženy. Tie nemali drobné a chceli platiť vysokou bankovkou
Zdielať na

Šoféra MHD zbili za to, že nevzal tri ženy. Tie nemali drobné a chceli platiť vysokou bankovkou

Archívna reportáž

TRUTNOV / Polícia vyšetruje napadnutie vodiča mestskej hromadnej dopravy. Zadržali troch mužov, ktorí šoféra údajne zbili po tom, čo na inom mieste v meste nevpustil do autobusu ženy platiace za lístky tisíckorunovou bankovkou.

Napadnutie sa odohralo krátko po pol jedenástej dopoludnia na autobusovej zastávke. "O 10:41 sme prijali oznámenie od istej pani, ktorá nám povedala, že došlo k napadnutiu vodiča autobusu tromi rómskymi mladíkmi. Hliadka išla na miesto a do príjazdu štátnej polície zadržala troch podozrivých," potvrdil riaditeľ Mestskej polície Trutnov Radek Svoboda. 

Udalosti mal predchádzať incident na inom mieste v meste. Podľa napadnutého vodiča išlo o pomstu za to, že nezviezol rómske ženy, ktoré nemali drobné na lístok. Za lístky chceli platiť tisíckorunovou bankovkou. "Vodič od nich chcel, aby si bankovku rozmenili, pretože im nemal vydať. Do autobusu ich nevzal a odišiel. Muži potom došli k okresu a išli si to s ním vybaviť," citoval zo zápisnice Svoboda.

Štátna polícia podozrivých z útoku previezla na stanicu a vypočúvala ich. Potom nasledovali vypočúvania svedkov. Tých bolo v tomto prípade veľa, pretože sa udalosti prizerali cestujúci v autobuse aj okoloidúci. "Muži sú podozriví z trestného činu výtržníctva. Zatiaľ sa nedá povedať, či budú obvinení všetci, alebo len niektorí. Právna kvalifikácia sa bude odvíjať aj od stavu vodiča," upozornila trutnovská policajná hovorkyňa Šárka Pižlová. 

Podľa portálu IDnes.cz sa šofér sťažoval na bolesti hlavy. Polícia preto privolala záchrannú službu, ktorá ho odviezla na ošetrenie do nemocnice. 

​Napadnutie vodičov nehrozí napríklad vo Francúzsku, kde chodia autobusy bez šoférov za volantom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy