Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Róbert Okoličány opäť pred súdom: Svedkovia neprišli
Zdielať na

Róbert Okoličány opäť pred súdom: Svedkovia neprišli

KOŠICE / Na košickom okresnom súde pokračovalo pojednávanie s údajným bossom podsvetia Róbertom Okoličánym, a to v prípade marenia dražby. Spolu s ním čelí obvineniu aj jeho syn a ďalší štyria muži. Na súd v stredu ale prišiel len Okoličány starší.

Stredajšie pojednávanie trvalo len pár minút. Do súdnej siene totiž zo štyroch predvolaných svedkov prišiel len jeden. 

Súdu sa nedarí vypočuť ani poškodeného muža. Zásielky si doteraz neprevzal a tak ho nemôžu ani nechať predviesť.

Jediný svedok, ktorý v stredu prišiel, vypovedal o tom, ako mu poškodený muž prikázal odovzdať Okoličánymu a odkaz a to, že ho napokon dostane do väzenia.

"Povedali, že zabezpečia, aby Okoličányho zavreli," hovorí svedok.

Po niekoľkých minútach senát proces odročil. Proces bude pokračovať v pondelok a to výsluchom ďalších svedkov.

Cítia sa nevinní

Obžaloba viní skupinu zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu machinácie pri verejnom obstarávaní a dražbe. Prešovčan Róbert M. sa chcel zúčastniť verejnej dražby, no skupina obžalovaných ho podľa jeho slov do budovy nepustila. Vstup zatarasili obžalovaní na príkaz Róberta Okoličányho a jeho syna. 

"Ja som nevinný. Ja som nespáchal nič a žalované skutky, ktoré sú, sú blud," tvrdil obžalovaný Róbert Okoličány ešte v marci sudcovi. 

"Podanú obžalobu považujem v celom rozsahu za nedôvodnú a moji klienti sa cítia byť nevinní," povedala v tom istom čase obhajkyňa Okoličányovcov Kristína Piovarčiová, ml. 

Róbertovi Okoličánymu špecializovaný súd v Pezinku v auguste vymeral doživotný trest. Súd ho spolu s ďalšími dvomi mužmi uznal za vinného z viacerých skutkov vrátane zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, niekoľkých vrážd, násilných útokov, vydierania alebo krádeží áut. Rozsudok ale zatiaľ nie je právoplatný.

Zdielať na

Súvisiace články