Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rozruch v Spišskej Novej Vsi. Na lavičke ležal balík s neznámym bielym práškom
Zdielať na

Rozruch v Spišskej Novej Vsi. Na lavičke ležal balík s neznámym bielym práškom

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V piatok večer narobil na spišskonovoveskom námestí rozruch balíček s bielym práškom, ktorý opustený na lavičke pri radnici našiel okoloidúci. Muž okamžite zalarmoval políciu. Na miesto dorazili aj hasiči.

Podozrivý sáčok našiel muž uprostred námestia pri spišskonovoveskej radnici. Okamžite zalarmoval políciu, ktorá po príchode celé okolie zabezpečila.

"Počas hliadkovania oznámil okoloidúci občan, že na lavičke našiel igelitovú tašku. Miesto sme, samozrejme, opáskovali," informuje policajt Slavomír Púček.

Jeden a pol kilogramu

V podozrivom sáčku sa nachádzal neznámy biely prášok. Celé to vážilo približne 1,5 kilogramu.

Na miesto prišli aj hasiči. "Našou úlohou bolo za plnej ochrany túto neznámu látku prevziať a uložiť ju do vzduchotesnej nádoby," ozrejmil veliteľ zásahu Imrich Laznia.

Protichemické obleky

K podozrivému sáčku išli hasiči v špeciálnych protichemických oblekoch. Zisťovali, či obal nie je poškodený a či sa prípadné nebezpečenstvo nedostalo do ovzdušia.

"Príslušník, ktorý bol v bezprostrednom kontakte s látkou tvrdil, že to bolo v igelitovej ťaške izovolované," ozrejmil Laznia.

Pre zabalený biely prášok si prišli hasiči z hasičskej brigády v Humennom. Tí zaistenú látku odviezli do chemického laboratória do Košíc.

Odborníci po preskúmaní rozhodnú, či išlo o reálne nebezpečnestvo, alebo len planý poplach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy