Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Poplach na americkej ambasáde: podozrivý balík zlikvidovali policajti
Zdielať na

Poplach na americkej ambasáde: podozrivý balík zlikvidovali policajti

BRATISLAVA / Podozrivý balíček vystrašil ľudí pred americkou ambasádou v centre hlavného mesta. Muž, ktorý ho na miesto doniesol, skončil v rukách polície.

Okolie americkej ambasády policajti celé ohradili. Na miesto zavolali aj pyrotechnikov.

"Došiel tam s nejakým balíkom. Že to tam položil, odchádzal preč a oni sa ho spýtali, že čo to je. Keď neodpovedal, tak mu povedali, že nech si zoberie tú obálku a nech ide preč," hovorí svedok.

Muž neodišiel a vtedy ho ochranka veľvyslanectva chytila. Zadržala ho do príchodu polície. Skončil pripútaný o pouličnú lampu.

Policajti muža odviezli na oddelenie.

Kontrola obsahu

Medzitým okolie veľvyslanectva, vchod do vedľajšieho bytového domu, ako aj baru ohradili policajnou páskou a nikoho dnu ani do okolia pešej zóny nevpúšťali. Policajti museli najprv skontrolovať obsah obálky. Zisťovali, či nejde o nástražný výbušný systém, alebo inú nebezpečnú látku.

"Na miesto bol privolaný policajný technik, ktorý preveril látku kontrolným systémom. Ten nepreukázal prítomnosť výbušniny a ďalej bola táto látka zlikvidovaná," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Likvidácia balíka

Technici balíček zneškodnili priamo na mieste. Podľa informácií televízie JOJ bol v obálke kov. Po vypočutí muža policajti prepustili.

"Daný prípad evidujeme ako udalosť," dodala bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Približne dve hodiny po nahlásení podozrivej zásielky policajti okolie amerického veľvyslanectva sprístupnili.

Balíček, ktorý doniesol muž na americkú ambasádu, bol neškodný. Zlikvidovali ho na mieste, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy