Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Panika pri Lučenci. V pečive našli biely prášok
Zdielať na
Krimi

Panika pri Lučenci. V pečive našli biely prášok

LUPOČ / Rozruch v dedine Lupoč pri Lučenci spôsobil neznámy prášok. Bol rozsypaný vo dvore jedného z rodinných domov. Policajti teraz zisťujú, kto a prečo to urobil.

"Manželka to našla zhruba o šiestej ráno. Bol tam rožok a dve kôpky prášku a nebola to múka," opisuje zať majiteľov domu. Zo strachu sa toho radšej nikto z nich nedotkol a o náleze informovali políciu a hasičov.

"Keďže sa mohlo jednať o nebezpečnú látku, boli vyrozumené zložky polície, hasičského zboru, hygieny a CO," povedal veliteľ zásahu Peter Matuška.

Zvýšená ochrana

Profesionáli museli dodržať bezpečnostné postupy. Priestor zabezpečili policajti, hasiči zbierali prášok v dýchacích prístrojoch a v rukaviciach. "Bola to látka, ktorá bola rozsypaná na dvore rodinného domu. Pri odstránení tejto látky sme museli dbať na zvýšenú ochranu," myslí si Matuška.

Muža vyšetrili hasiči-záchranári z Banskej Bystrice, nemal ale žiadne ťažkosti. V poriadku by mal byť podľa informácií televízie JOJ aj pes, ktorý rožok s neznámou látkou ochutnal.

Práve pre neho mal byť údajne tento prášok určený. Jeho štekot vraj prekáža určitým ľuďom. "Tento prípad preverujeme ako priestupok proti majetku," povedala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Ďalší postup polície bude závisieť od výsledkov rozboru neznámeho prášku.  Ten budú skúmať v laboratóriu verejného zdravotníctva.

Na mieste bola redaktorka Edita Hutková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy