Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Rozruch na polícii v Nitre. Žena mala mať v igelitke antrax
Zdielať na

Rozruch na polícii v Nitre. Žena mala mať v igelitke antrax

NITRA / 43-ročná žena vo štvrtok na polícii v Nitre spôsobila poriadny rozruch. V rukách držala igelitovú tašku a tvrdila, že v nej má nebezpečnú látku. S podozrivým práškom pritom sama cestovala autobusmi a prešla niekoľko kilometrov.

Zásielka prišla k strýkovi z Čiech

43-ročná Gabriela, ktorá priniesla obálku s bielym práškom v igelitovej taške tvrdila, že je to antrax. Zásielka vraj prišla k jej strýkovi do dediny Výčapy Opatovce a zdala sa im podozrivá.

"Zásielka mala pečiatku odosielacej pošty v Prahe," informuje hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková. Údajne im ju z Čiech poslali príbuzní ešte minulý týždeň. Keďže v nej bolo niečo sypké, nemali odvahu zásielku otvoriť. Žena ju preto autobusom previezla domov do Nitry. 

Antrax to nebol

Podozrivý biely prášok mala niekoľko dní Gabriela doma, a potom ho opäť prevážala ďalším autobusom až na políciu. Aj po vypočutí s už prázdnou igelitkou v rukách znova bežala na autobus.

Policajti medzitým zalarmovali hasičov. Našťastie sa obálka pri prevoze nepoškodila. Inak by sa zrejme polícia evakuácii nevyhla. "Keďže táto látka bola po našom príchode nepriedušne zabalená v igelitových obaloch, nebolo potrebné vykonať zásah v ochranných oblekoch ani evakuáciu," informuje Viliam Pánsky, hovorca HaZZ.

Analýza preukázala, že v obálke sa nachádzal prací prášok. Pri zásielkách, v ktorých ja napríklad  prášok, netreba síce hneď robiť paniku, ale ak sa vám niečo nezdá, zbytočne s nimi nemanipulujte a zavolajte hasičov.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy