Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zlikvidovali 21 ton pracieho prášku! Bol falošný
Zdielať na

Zlikvidovali 21 ton pracieho prášku! Bol falošný

KOSTOLNÉ / Trenčianskym colníkom sa v lete minulého roka podarilo v Partizánskom zhabať 21 ton ilegálne vyrobeného prášku na pranie. Vo štvrtok ho colníci zlikvidovali. Ľúto za ním nám však nemusí byť, pri použití by totiž narobil viac škody ako osohu.

Škodlivý prášok chceli páchatelia predať

Neuveriteľných 21 ton falošného pracieho prášku definitívne v našich práčkach neskončí. Vo štvrtok ho rozsypali na skládke komunálneho odpadu. Obrovské množstvo prášku zaistili trenčianski colníci ešte v auguste minulého roka počas kontrolnej akcie v budove v Partizánskom. Prací prostriedok chceli jeho ilegálni výrobcovia predať v baleniach známej obchodnej značky. Viac ako 21 ton napodobneniny sa však na trh nestihlo dostať.

"Vzhľadom k tomu, že medzi vlastníkom obchodnej značky a držiteľom tovaru došlo k dohode, čím boli naplnené podmienky na likvidáciu tovaru, colný úrad pristúpil k jeho likvidácii," poskytla vyjadrenie hovorkyňa colného úradu v Treníne, Milada Hubočanová.

Zabavený tovar sa musí likvidovať

Falšovatelia by si predajom tohto ilegálneho tovaru mohli prilepšiť až o 60 000 eur. Nestalo sa. Prací prášok namiesto v regáloch skončil na skládke, kde ho zasypali smeťami. "Colný úrad Trenčín uvedený tovar zlikvidoval dňa 9. mája 2013 na skládke odpadu v obci Kostolné," upresnila Hubočanová.

O plytvaní v tomto prípade nemožno hovoriť. Zlikvidovaný prací prášok obsahoval veľké množstvo chlóru a soli a jeho použitie by mohlo poškodiť práčku i oblečenie. Okrem toho, zákon neumožňuje iné využitie, ale iba likvidáciu. "Legálny spôsob likvidovania je najlacnejší a najefektívnejší na skládke odpadov," dodal riaditeľ skládky Ján Lehotaj.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy