Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V takýchto otrasných podmienkach žijú naši dôchodcovia...
Zdielať na

V takýchto otrasných podmienkach žijú naši dôchodcovia...

LÚČ NA OSTROVE / VEĽKÁ LÚČ - Dôchodcovia, ktorí žijú v prinajmenšom nedôstojných podmienkach. O tento manželský pár sa stará istý muž, o ktorom tvrdia, že ich týra. vo štvrtok už začala prípad riešiť polícia, ale aj úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

Manželia žijú ako v chlieve

Chliev, v ňom zápach a špina. Manželia tvrdia,že sú o hlade a smäde už deväť rokov. "Keď sa budeš niekomu sťažovať vyhodím ťa na smetisko," hovorí dôchodca. 

Pán Alexander údajne zbiera vyhodené mäso z vývarovne a nosí ho postihnutej manželke. Suseda potvrdila, že opatrovateľ im ubližuje. "Kričí aj na mňa, keď im dám jedlo. Ďakujem, že ste prišli. Nech sa to už rieši. Vyhrážal sa aj mne," hovorí.

Všimli si to dvaja muži, ktorí začali okamžite konať. Oslovili starostu, sociálku aj políciu. "Berie na nich okolo 1300 eur a nám povie, že 20," hovorí Štefan Babič. "Polícia v tomto prípade prijala oznámenie a následne  budeme vo veci konať," hovorí trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Manželia hovoria, že už nemajú čo stratiť a preto sa rozhodli vo veci konať. Sociálke prezradili, v akých podmienkach skutočne žijú. Prosia o pomoc. "Na mieste bolo zistené, že podmienky zmluvy o osobnej asistencii nie sú dodržané zo strany osobného asistenta," vraví hovorkyňa UPSVaR v Dunajskej Strede Marianna Lelkesová.

Vraj môžu kedykoľvek odísť...

Oslovili sme aj muža, ktorý ich mal týrať. Na všetko si našiel vysvetlenie. "Ja som im 100-krát povedal, môžu odísť, keď chcú. Bolo to v poriadku, ale oni to všetko rozbili," hovorí. Polícia a sociálka prisľúbili, že sa prípadom budú zaoberať.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy