Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nevinné obete. Polícia odhalí ročne 50 prípadov týrania detí
Zdielať na

Nevinné obete. Polícia odhalí ročne 50 prípadov týrania detí

BRATISLAVA / Deti, ktoré týranie svojich rodičov prežijú, sú bolesťou poznačené na celý život. Takéto kruté praktiky sa často odohrávajú za zavretými dverami a deti sa o nich väčšinou boja hovoriť. Hororové príbehy však majú na svedomí nielen rodičia, ale aj nevšímaví susedia, učitelia, lekári. Mnohé z nich sme odhalili v našich reportážach...

Dcéru takmer ubodala

"Že došla za ňou, že ju hodila na zem. Najprv ju rezala, potom pichala, že ju to strašne pálilo a viac si nepamätá," takto otčimovi popísala útok vlastnej matky s mäsiarskym nožom malá Nikolka. Smrti unikla len o vlások.

Matka ju zahnala do miestnosti a bodala ju a rezala. Scénu ako z hororu prerušil práve otčim, ktorý sa nečakane vrátil domov. Dievčatko našiel v kaluži krvi. Okamžite ju zobral do nemocnice.

Odmrzli mu nožičky

Po ľadových chodbách musel chodiť aj malý Koloman a jeho súrodenci. Rodičov vôbec netrápilo, že deti nemajú topánky. Malý Koloman s omrzlinami na nohách skončil v nemocnici. Museli mu amputovať obe nohy.

"Treba si všímať správanie dieťaťa. Ak je zrazu utiahnuté a málo hovorí, stráni sa ľudí, je to znak, že môže byť týrané," upozornila aj psychologička Monika Longauerová.

Stala sa Popoluškou

Osud ako Popoluška zase prežívala 10-ročná školáčka, ktorej maminka zomrela a tak si ju pod krídla vzala jej teta. Sľúbila, že sa o dieťa postará, no zmenila sa na strašnú macochu. Dieťaťu nedávala jesť, muselo spávať v pivnici a dokonca musela chodievať polievať kvety na cintorín o piatej ráno!

"Občas navarila, ale väčšinou som jedla chlebík," popísalo dievča. Podľa jej učiteliek sa im len rozum zastavoval nad takýmto správaním. Dieťa sa však zdôverilo v liste otcovi a tak sa ju podarilo včas zachrániť.

Hlavička oddelená od tela

Nepodarilo sa to však v prípade 5-ročného Augustína. V okolí Bojníc sa rozniesla strašná správa, že na povale domu sa našla mŕtvola chlapca. Jeho matka ho tam ukrývala tri roky. Keď dieťa náhle zmizlo, matka v dedine vyhlásila, že ho dala do detského domova.

Pritom k chlapcovmu telu na povale pravidelne chodila, urobila z neho obetné miesto. Modlila sa tu, dokonca chlapca pravidelne prezliekala a spávala pri ňom. Keď ho policajti našli, mal telo oddelené od hlavy.

Polícia odhalí ročne približne 50 prípadov týrania detí. V skutočnosti ich je 10-násobne viac, ale nikto sa o nich nedozvie. Dôležití sú pritom všetci - aj okolie domu či bytu, kde sa môže niečo nekalé diať...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy