Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Toto je 5 kozmetických problémov, ktoré vyrieši škorica!
Zdielať na

Toto je 5 kozmetických problémov, ktoré vyrieši škorica!

NEW YORK CITY / Kto by nepoznal toto svetoznáme a oddávna v čínskej medicíne používané korenie? Koľko sa toho popísalo o jej liečivých vlastnostiach, antioxidačných a antibakteriálnych účinkoch. O jej schopnosti úspešne zakročiť voči celulitíde či obezite. Mnohí však nevedia, že stačí skutočne málo, a s jej použitím dáte zbohom kozmetickému salónu či plastickej chirurgii... Tu je 5 receptov na krásu!

5 receptov na krásu

Americký denník a portál The Huffington Post sa tento mesiac zameral na blahodárne účinky škorice v oblasti kozmetiky - teda na poli, ktoré zaujíma predovšetkým nás, ženy. Netreba asi spomínať, že účinky škorice dokázala už ázijská medicína a okúšame ich samozrejme aj my sami. Ako korenina bola obľúbená už od stredoveku, nuž a ako liečivo si ju pochvaľujú diabetici, pretože znižuje hladinu cholesterolu a krvný tlak a podporuje účinnosť inzulínu, no pomáha aj pri liečbe chrípky či nevoľností.

Obsahuje kalcium, železo, vitamín A, B-6, magnézium a C vitamín. Pokiaľ na ňu nemáte averziu, alergiu voči éterickým olejom a nespôsobuje vám podráždenie, tu je 5 kozmetických problémov, ktoré najčastejšie trápia ženy a na ktoré je škorica tým najlepším liekom!

1. Kyprejšie pery

Načo prekonávať kozmetickú operáciu, aby vaše pery vyzerali ako tie Angeliny Jolie? Stačí na ne aplikovať trochu vazelín a vmasírovať do pier škoricový prášok, bruškami prstov si ich pretierajte niekoľko sekúnd a nechajte napokon pôsobiť asi minútu.

Ucítite mierne štípanie, čo je pôsobenie esenciálnych olejov obsiahnutých v škorici - preto radšej nikdy na pokožku neaplikujte len suchú škoricu, aby ste si ju príliš nepodráždili. Napokon naneste opäť vazelínu a vaše pery budú oveľa plnšie!

2. Bojuje proti akné

Máte začervenanú pokožku na tvári a problémy s akné? Stačí vymiešať si hustú hmotu z 3 čajových lyžičiek medu a jednej lyžičky škorice a naneste si ju na pleť ako pleťovú masku. Škorica má totiž antibakteriálne účinky - likviduje teda baktérie, ktoré akné spôsobujú. Med zase dodá vašej pleti hebkosť, vláčnosť a zredukuje začervenanie.

3. Podpora rastu vlasov

Strata vlasov je je problém, ktorý človeku vie pridať pekných pár vrások na tvári, bez ohľadu na príčinu. Rast vlasov však škorica dokáže rovnako stimulovať. Stačí si každý týždeň aplikovať na hlavu masku zo škorice, radšej sa však poraďte so svojím lekárom, pokiaľ je pokožka na vašej hlave príliš citlivá a máte s ňou problémy.

Zmiešajte teda dve čajové lyžičky škorice a medu do pohárika, ktorý je dopoly naplnený teplým olivovým olejom. Pridajte jedno vajce na zahustenie, včešte zmes do vlhkých vlasov, nechajte pôsobiť 10 až 15 minút a zmyte šampónom.

4. Osvieženie dychu

Jedli ste cesnak? Pili kávu? Alebo jednoducho máte v ústach zvláštnu pachuť a poruke nieto ani zubnej pasty ani mentolových cukríkov? Časopis odporúča vyskúšať si požuvať tyčinku škorice alebo kloktať teplú vodu s prevarenou škoricou. Dych je potom príjemnejší a sladší. Ak hodíte 5 tyčiniek škorice do šálky vody, prinesiete do varu a necháte vrieť 5 minút, vychladnutú zmes dokonca môžete používať ako ústnu vodu - úspešne totiž dezinfikuje ústa.

5. Liek na olupujúcu suchú pokožku

Nie je príjemné, keď sa vám olupuje pokožka, je suchá a cítite sa pomaly ako šupinatá ryba. Škorica totiž zbavuje kožu suchých, odumretých buniek a obnovuje hebkosť, vláčnosť, mákkosť a lesk pokožky. Skúste to teda s pleťovým peelingom, ktorý si vytvoríte z morskej soli, mandľového a olivového oleja, medu a mletej škorice.

Škorica sa len nedávno stala aj neslávne známou vďaka experimentom americkej mládeže. Deti totiž prehĺtali plné lyžice a svoje dusenie nakrúcali na videá. Mnohé však vďaka tejto "srande" skončili v nemocnici. Pozrite si reportáž Marka Kočana...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy