Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladík zaútočil na kamaráta pilníkom. Konflikt ukončili záchranári
Zdielať na

Mladík zaútočil na kamaráta pilníkom. Konflikt ukončili záchranári

ŽEHRA / Policajné hliadky už robili poriadok na Spiši. Pri Žehre sa do seba pustili dvaja mladí osadníci. Ich konflikt ukončili záchranári.

Najprv priateľské posedenie pri pálenke, potom ostrá výmena názorov a nakoniec sa dostali do akcie aj päste. Takto to vyzeralo v Žehre. "Oni pili až do rána, do štvrtej. Keď mu povedal, aby išiel domov, tak mu dal päste do tváre. Spadol dole, začal do neho kopať," opisuje svedok incidentu Ján Gabčo.

Agresorom bol 23-ročný Maroš. Po bitke svojho kamaráta odišiel. O chvíľku sa vrátil, vyzbrojený ostrým pilníkom. "Išiel až do izby. Chcel ho podpichnúť, z kuchyne utiekol," pokračuje svedok. 

Mladík bol poranený. V priestore medzi domami boli kvapky krvi. Pomohli mu záchranári a po ošetrení ho vzali do nemocnice. Tam mu stihli urobiť röntgen, potom z nemocnice ušiel. Naspäť dobitého priviezli až policajti

"Pacient bol v priebehu popoludnia privezený do nemocnice, kde sa podrobil všetkým potrebným vyšetreniam. Jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu," informuje hovorkyňa nemocnice Alžbeta Sivá. Pred rokom mal ostrú výmenu názorov na ceste pri osade. Počas toho kopali do prechádzajúcich áut. Bitkár Maroš napadol aj tehotnú manželku svojho kamaráta. Tá zranená nebola. Maroš ušiel domov, no nestratil sa policajtom zo Spišských Vlách. Tí si poňho prišli.

"Dvadsaťtriročný podozrivý muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. Maroš už bol odsúdený za výtržnosť na ceste pri osade. Teraz má na krku ďalšie problémy

"Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody," povedala Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy