Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pobodaného policajného psa zachránil jeho štvornohý kolega, daroval mu krv
Zdielať na

Pobodaného policajného psa zachránil jeho štvornohý kolega, daroval mu krv

Archívna reportáž

CHRISTCHURCHE / Štvorročný nemecký ovčiak Kosmo bol ťažko ranený pri policajnom zásahu. Kosmo je totiž policajný pes a nebyť jeho ľudských kolegov, veterinárov a ďalšieho chlpatého kamaráta, možno by neprežil. Psí kamarát mu poskytol až tretinu svojho objemu krvi, a tak mu zachránil život.

Policajt Regan Turner šiel minulý týždeň do domu v novozélandskom Kaiapoi preveriť prípad nahláseného domáceho násilia. Rutinný výjazd sa ale zmenil na drámu. Dvadsaťdeväťročný muž z domu stihol utiecť a Kosmo sa ho vydal prenasledoval. Muž ho ale zastavil, nožom ho bodol do krku. Rana len tesne minula krčnú tepnu. 

Keď sa Kosmo na zavolanie nevracal k policajtovi, ten sa vybral prehľadávať okolie. "Pretože bola tma, niekoľkokrát som minul miesto, kde bez pohnutia ležal," povedal policajt. Podarilo sa mu ho nájsť až po 25 minútach, v kaluži krvi a v bezvedomí. 

Podľa portálu Novinky.cz, ktorý sa odvoláva na agentúru AP, mu policajt zastavil krvácanie a zavolal pomoc. Pre Kosma vyštartoval vrtuľník, ktorý ho previezol na veterinárnu kliniku. Tam už na neho čakal ďalší policajt so svojím psom Ozym. Ten mu daroval svoju krv, vďaka čomu je teraz Kosmo v poriadku. "Myslel som si, že umrie. Párkrát mi zachránil život a nemôžem mu nikdy dostatočne poďakovať za to, čo pre mňa urobil," povedal o Kosmovi policajt Turner. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy