Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Za streľbou v Nitre sa skrýval susedský spor. Život mu zachránila pokazená chladnička
Zdielať na

Za streľbou v Nitre sa skrýval susedský spor. Život mu zachránila pokazená chladnička

NITRA / Pre pokazenú chladničku zabudol ísť na prejednanie priestupku a to mu zrejme zachránilo život. 68-ročného muža vraj plánoval zastreliť sused na okresnom úrade v Nitre. Keď neprišiel, sused aj tak vytiahol zbraň a začal strieľať.

Obaja muži žijú v domove pre seniorov. 68-ročný dôchodca netuší, prečo práve jemu sused strpčoval život. Povedal pre TV JOJ, že všetko začalo zhruba pred dvomi rokmi. "On hovoril už dva roky, že ma zabije," vysvetľuje sused strelca. Trestné oznámenia, zásahy polície, chodenie na priestupkové konania - takto vyzeralo susedské nažívanie. Jozefovi, vraj prekážalo úplne všetko a muža často napádal.

Pokazená chladnička 

Po jednom z útokou dokonca muž skončil v nemocnici. "O pol druhej mi zabúchal na dvere, otvorím a letel som hentam, hlavu mi rozbil," opisuje udalosti sused. V stredu sa mali opäť stretnúť zoči voči na priestupkovom konaní. Dôchodca na to pozabudol, lebo sa mu pokazila chladnička a vie, že vďaka tomu sa druhýkrát narodil.

Sused totiž prišiel na okresný úrad aj so zbraňou. Vraj tam chcel muža zastreliť. Zistil však, že neprišiel a vytiahol nelegálne držanú zbraň. Vystrelil medzi dve úradníčky, ktoré sedeli za stolom. Náboj skončil v stene.

​To, že sa muža chystal sused zrejme zastreliť potvrdzuje aj vyšetrovanie. Jozef je v momentálne v cele a susedia nám povedali, že konečne sa zbavili notorického sťažovateľa.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy