Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na Okresnom úrade v Nitre strieľal 65-ročný muž. Dôvodom bol sused
Zdielať na

Na Okresnom úrade v Nitre strieľal 65-ročný muž. Dôvodom bol sused

NITRA / V stredu ráno došlo na Okresnom úrade v Nitre k streľbe. Na miesto museli doraziť všetky záchranné zložky a budovu uzavreli. Podľa informácii strieľal 65-ročný muž. Guľka vraj preletela okolo hlavy jeden zo zamestnankýň.

Na Okresnom úrade v Nitre sa v stredu pred pol deviatou hodinou ráno ozvala streľba. "Podľa  informácií mal 65-ročný muž počas prejednávania priestupku vybrať zbraň a vystreliť. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky," potvrdila pre TV JOJ policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.  Vystrelil do steny.

Všetci traja sedeli za stolom a čakali ešte na suseda, s ktorým mali riešiť spor. Muž, tam však neprišiel a po chvíli dôchodca vytiahol zbraň, strelili medzi dve zamestnankyne priestupkového úradu. Oba ženy, bežali k operačnému stredisku tiesňovej linky, ktoré je na prízemí.  

Na miesto prišli do troch minút policajti z motorizovanej pohotovostnej jednotky. Po vyše hodiny muža zadným vchodom odviedli.Zbraň, mal vraj Jozef v nelegálnej držbe. Nikto sa pri incidente nezranil, ošetriť ale mali záchranári iba jednu ženu, ktorá bola v šoku a mala v oku strelný prach. Previezli ju do nemocnice. 

Podľa informácií TV JOJ muž tvrdil, že suseda plánoval na úrade zastreliť. Prípad vyšetruje národná protizločinecká jednotka prezídia policajného zboru. Obaja muži žijú v dome pre seniorov v susedných bytoch. Obyvatelia povedali, že útočník tam ešte ráno pred odchodom na úrad vraj podpálil rozvodovú skriňu, všetci sú bez elektriny. "Oni sa stále vadili, on vykrikoval, že tam robia bordel a on nemohol spávať. Raz mu s fľašou rozbil aj hlavu," vraví o spore mužov ich sused. 

Pozrite si archívnu reportáž o chemickej bombe v parlamente:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy