Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prevádzačom pomáhali policajti z Vyšného Nemeckého
Zdielať na

Prevádzačom pomáhali policajti z Vyšného Nemeckého

VYŠNÉ NEMECKÉ / Cez slovensko-ukrajinskú hranicu sa za ostatné roky podarilo prepašovať stovky nelegálnych migrantov. Prevádzačom pomáhali samotní policajti.

"Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči štyrom policajtom zaradených na Oddelenie hraničnej kontroly policajného zboru Vyšné Nemecké a voči dvom bývalým policajtom," potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry Košice JUDr. Milan Filičko. Všetci pracovali na oddelení pasovej kontroly. Podľa zdroja TV JOJ pomáhali nelegálnym migrantom zo Sýrie a bývalých krajín Sovietského zväzu pri prechode hranicou tak, že ich považovali za občanov Rumunska.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, prechádzali takto cez hranicu nelegálni migranti už od roku 2012. Na prevádzačstve sa podieľali dve skupiny policajtov a počet ich zákazníkov sa ráta v niekoľkých stovkách.

Podľa zdroja TV JOJ boli šiesti policajti vyplácaní za každú osobu, ktorá prejde úspešnou pasovou kontrolou. Svoj plat si tak celkovo prilepšili o viac ako 100 000 eur. Všetci boli prepustení a sú stíhaní na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy