Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Televízia radila ženám, ako skryť monokle pod mejkap
Zdielať na
Krimi

Televízia radila ženám, ako skryť monokle pod mejkap

MAROKO / Stovky žien v Maroku rozhnevalo vysielanie Kanála 2M štátnej televízie, ktorá v relácii Sabachját diváčkam sužovaným domácim násilím radila, ako zamaľovať podliatiny na tvári tak, aby sa nemuseli báť vyjsť na verejnosť. Televízia po kritike záznam z internetu stiahla a ospravedlnila sa.

"Dúfame, že vám tieto kozmetické tipy pomôžu vo vašom dennom živote," povedala moderátorka relácie vysielanej v stredu. Usmievavá maskérka pri tom na žene s podliatinami pod očami demonštrovala, ako také zranenia zamaskovať.

Petícia

Ako upozornil britský denník The Guardian, relácia sa vysielala dva dni pred Medzinárodným dňom za odstránenie násilia páchaného na ženách, píše the Guardian.

Bez ohľadu na to ale vyvolal predovšetkým u diváčok rozhorčenie a stovky ich podpísali petíciu žiadajúcu ospravedlnenie stanice a postih. Televízia potom záznam zo svojich internetových stránok odstránila a priznala, že išlo o "úplne nevhodnú" záležitosť v dôsledku "chybného úsudku" editora.

Domáce násilie na ženách v Maroku je podľa ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch (HRW) veľmi rozšírené, v nejakej forme ho zažili dve tretiny z nich. Vláde pritom trvalo tri roky, kým tento rok pripravila návrh zákona proti násiliu na ženách, avšak pojmy ako domáce násilie v ňom podľa HRW nie sú dostatočne definované.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy