Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti na strednom Slovensku prenasledovali dodávku plnú migrantov. Museli použiť aj služobnú zbraň
Zdielať na

Policajti na strednom Slovensku prenasledovali dodávku plnú migrantov. Museli použiť aj služobnú zbraň

ZVOLEN / Naháňačka na strednom Slovensku sa skončila zrážkou dodávky s viacerými policajnými autami. V dodávke viezol prevádzač migrantov. Auto odmietol zastaviť, preto po ňom policajti niekoľkokrát vystrelili. Zrážka zablokovala výjazd zo Zvolena. Troch zranených previezli do nemocnice.

Výjazd zo Zvolena blokovali havarované autá, medzi nimi boli aj policajné. Pri krajnici ležal spútaný muž, ktorý šoféroval dodávku s rakúskymi evidenčnými číslami. Tá sa ešte pred samotnou kolíziou snažila policajtom uniknúť. Banskobystrickí PMJ-čkári auto prenasledovali desiatky kilometrov. Od Podzámčoka sa dodávka rútila cestami Zvolena vysokou rýchlosťou. Policajti sa vodiča pokúšali zastaviť aj streľbou. Hoci mu prestrelili koleso, ani to ho nezastavilo. "Počas prenasledovania došlo k dopravnej nehode, pri ktorej boli poškodené tri služobné motorové vozidlá," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Vodič dodávky chcel po havárii utiecť, rozbehol sa pomedzi autá po rušnej štvorprúdovke. Policajti ho dobehli a nasadili mu putá. V dodávke sa ukrývalo 12 ľudí, pôvodom zo Sýrie a Tunisu, ktorých chcel prevádzač dostať do Nemecka. Policajná streľba počas naháňačky zasiahla aj mužov v dodávke. Záchranári troch mužov ošetrili. Jeden z migrantov mal poranené brucho, jeho stav bol najvážnejší. Podľa lekárov je aktuálne mimo ohrozenia života. Streľbu preveruje policajná inšpekcia. Muž, pôvodom zo Sýrie, ktorý migrantov prevážal, sa nevyhne obvineniu z prevádzačstva. Polícia ho bude vypočúvať aj v súvislosti s dopravnou nehodou, ktorá sa stala počas naháňačky.

Podobný prípad riešili nedávno aj trnavskí colníci :

Súvisiace články

Najčítanejšie správy