Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dramatická noc v Detve. Obrovský požiar vyhnal z paneláku desiatky obyvateľov
Zdielať na

Dramatická noc v Detve. Obrovský požiar vyhnal z paneláku desiatky obyvateľov

DETVA / Dramatická noc v Detve. Obrovský požiar vyhnal z paneláku 56 obyvateľov. Niektorým museli pomáhať von hasiči s vysokozdvižnou plošinou. Oheň vznikol v byte na 6. poschodí, ktorý následne vyhorel do tla. O ľudí sa postarali na mestskom úrade.

Požiar na detivanskom sídlisku zamestnal v utorok večer 35 hasičov, ktorých zavolali z piatich hasičských staníc zo širokého okolia. Na mieste bolo 12 kusov techniky, vrátane vysokozdvižnej plošiny. Oheň vznikol v byte na 6. poschodí a pre vysoké zadymenie sa ľudia na vyšších poschodiach nemali ako dostať z paneláku. Tým pomohli hasiči s vysokozdvižnou plošinou a tak ich dostali bezpečne von.

Celkovo evakuovali až 56 ľudí, ktorí v dome bývajú. Zavolali im evakuačný autobus, ktorým ich neskôr previezli na mestský úrad do tepla kde bol pre nich pripravený čaj. V paneláku je odpojený plyn aj elektrina, ľudia preto na noc odchádzali k príbuzným. Pri požiari došlo k zraneniu majiteľa bytu, ktorého po ošetrení záchranármi previezli do nemocnice. Podľa hasičov sa oheň našťastie mimo bytu nerozšíril.

Škody, ktoré požiar napáchal, ešte vyčíslené neboli. Rovnako tak v tejto chvíli ešte nie je známa príčina vzniku požiaru, tú bude zisťovať hasičský vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy