Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vo väznici našli mŕtveho väzňa, mal porezané ruky a krk
Zdielať na

Vo väznici našli mŕtveho väzňa, mal porezané ruky a krk

Archívne video

BANSKÁ BYSTRICA / Mŕtveho 58-ročného odsúdeného našli v utorok v ranných hodinách v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica – Kráľová. Informáciu priniesol webový portál Nového času, čas.sk.

Ak uviedol riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž, odsúdeného našli na izbe s porezanými rukami a krkom. "Napriek snahe službukonajúceho personálu a privolanej Rýchlej zdravotnej pomoci sa, žiaľ, odsúdeného už nepodarilo zachrániť. O mimoriadnej udalosti bol vyrozumený dozorový prokurátor," dodal Baláž.

"V ranných hodinách došlo v ústave Banská Bystrica – Kráľová k úmrtiu 58-ročného odsúdeného, ktorý sa vo výkone trestu odňatia slobody náchádzal pre spáchanie trestného činu vydieračského únosu a neplnenia vyživovacej povinnosti," hovorí  Katarína Nováková z kancelárie riaditeľa ZVJS.

Väzeň mal na tele vážne rezné rany, na život si zrejme siahol sám. Podľa našich informácií sa muž porezal žiletkou. Čo presne sa vo väznici dohralo, zatiaľ presne jasné nie je, od rána boli v ústave na výkon trestu policajní vyšetrovatelia. Obhliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie vylúčil. Závery vyšetrovania zrejme už len potvrdia, že muž sa dobrovoľne rozhodol ukončiť svoj život. Najbližšie roky mal stráviť za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy