Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rusko o Černákovi: Na konfrontáciu sa teším. Viacnásobný vrah klame
Zdielať na

Rusko o Černákovi: Na konfrontáciu sa teším. Viacnásobný vrah klame

BRATISLAVA / Na policajnom prezídiu sa po niekoľkých mesiacoch vyšetrovania a vypočúvania konečne stretli Pavol Rusko a Mikuláš Černák. Ten Ruska obvinil z objednávky vraždy jeho vtedajšej partnerky Sylvie Volzovej. Rusko sa na konfrontáciu teší.

Bývalý riaditeľ televízie Markíza a niekdajší minister hospodárstva Pavol Rusko prišiel na konfrontáciu s Mikulášom Černákom na Prezídium policajného zboru v Bratislave o 10:00 hodine ráno. S Černákom sa podľa jeho slov stretnúť chce a jeho prvá otázka bude priama: "Prečo tento viacnásobný vrah tak odporne klame a kto ho na to naviedol?" 

Samé klamstvá 

Rusko bol podľa slov reportéra TV JOJ Rasťa Striška v dobrej nálade a mimo kameru povedal, že sa na konfrontáciu s Černákom teší. Stále tvrdí, že si vraždu svojej exspoločníčky Sylvie Volzovej neobjednal a označil to iba za klamstvá mužov slovenského podsvetia.  

Konfrontácia trvala dve a pol hodiny. Po tom, ako Rusko vyšiel z pojednávacej miestnosti povedal, že bolo vidieť na očiach Černáka, že klame. Podľa advokáta odsúdeného vraha Františka Poláka, Černák zopakoval pred Ruskom svoju výpoveď.

Dôkaz neviny 

Ďalej poznamenali, že obvinený Pavol Rusko k dnešnému dňu nedodal do vyšetrovacieho spisu žiaden kľúčový dôkaz, ktorý by preukazoval jeho nevinu, alebo by spochybňoval výpovede obvinených, ktorí tvrdia, že v roku 1997 si Rusko objednal u slovenského podsvetia vraždu expartnerky Sylvie Volzovej. Motívom údajne bol osobný a finančný prospech. 

Nutná konfrontácia 

Konfrontácia podľa advokátov takmer nikdy neprinesie posun vo vyšetrovaní. Je to nutný vyšetrovací úkon, ktorý policajti vykonávajú vždy, keď je naň dôvod. V minulosti sa už stalo, že po podaní obžaloby sudca vrátil rozbehnutý prípad späť vyšetrovateľom práve preto, že nevykonali konfrontáciu medzi obvinenými. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy