Ste kulinársky odvážlivec? Už o pár rokov k vám jedlo môže priletieť

Ste kulinársky odvážlivec? Už o pár rokov k vám jedlo môže priletieť

FALMER / Vedci sa najnovšie pustili do prekračovania hraníc kulinárneho sveta. Nestačí pestrofarebné, grilované či stále živé jedlo na tanieri. Teraz je cieľom vedcov dosiahnuť to, aby jedlo priletelo za zákazníkom. Čítate dobre, aby priletelo.

Na originálnom nápade ako ozvláštniť ochutnávanie nápojov a jedál pracuje tím vedcov na britských univerzitách. Navrhli systém, ktorý umožňuje levitovať drobným vzorkám jedla a pitia. Výskumníci tvrdia, že vďaka nemu dokážu ponúknuť nevídané kulinárske zážitky. 

Jedlo a pitie preletelo k zákazníkom priamo z kuchyne bez toho, aby sa čo i len dotklo taniera, či príbora. Nápad je stále len vo vývoji. Vedci pracujú na tom, aby sa mohli pred ľuďmi vznášať väčšie porcie jedla.

Pozrite si archívnu reportáž.

Zdroj: noviny.sk

Najnovšie na JOJ.SK

Prečítajte si tiež

Mohlo by vás zaujímať

TV Program

09:55 Súdna sieň
10:55 POLICAJTI V AKCII
12:00 NOVINY O 12:00
10:25 NAŠI I.
11:15 Hľadá sa dom pre milionárov - Los Angeles IX.
12:05 NA CHALUPE
10:35 Nákupné maniačky
11:50 UHÁDNI MÔJ VEK
12:45 Vražedné čísla V.
10:50 Jahôdka a jej kamaráti I.
11:20 Arthur a Minimojovia
11:45 Kúzlovanie
10:25 Výlet s mámou
12:10 I pro lásku se zabíjí
14:20 Pozdravy ze spermabanky