Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neľudská hrubosť. Zúbožený pes bol na reťazi mesiac bez vody a jedla
Zdielať na

Neľudská hrubosť. Zúbožený pes bol na reťazi mesiac bez vody a jedla

KOLÁROVO / Za týranie zvieraťa hrozí žene z Kolárova dvojročné väzenie. Mestskí policajti za jej domom odpílili reťaz na ktorej bol priviazaný zúbožený pes a vzali ho do karantény. Ďalší pes, rovnakého vzhľadu, no v dobrej kondícii, bol priviazaný reťazou pri búde o pár metrov ďalej. Žena tvrdí, že týraný pes nebol ich.

Mestskí policajti práve odchytávali túlavých psov v osade na okraji Kolárova. "Keď sme vybočili na túto cestu tak nás pani upozornila, že u nich vo dvore sa nachádza pes, ktorého môžeme zobrať," spomína mestský policajt Imrich Szabó. To, čo uvideli, keď vošli na neoplotený pozemok zarazilo aj ich.

Bez vody a jedla

Na reťazi bol k betónovému stĺpu pri búde pripútaný kríženec pravdepodobne staffordšírskeho teriéra, presnejšie to, čo z neho zostalo. "Reťaz mal úplne zarytú až do mäsa, do krku, mal to úplne hnisavé, pes sa bál, skoro sme ho nevedeli vybrať z búdy," pokračuje Imrich. Mestskí policajti vzápätí upozornili okoloidúcich štátnych kolegov, ktorí v tom čase kontrolovali poriadok v osade.

"Z následného vyťažovania ďalších osôb vyplynulo, že pes bol na mieste priviazaný asi mesiac bez stravy a vody," informuje o strašnom osude zvieraťa Božena Bruchterová, hovorkyňa polície. Pil iba to, čo práve napršalo. Žena nám tvrdila, že psa našla, keď sa po dvoch týždňoch vrátila domov. Prečo si ho zvyšok rodiny nevšimol, nevedela.

Obvinenie z týrania

Podľa veterinára v útulku slobody zvierat, ktorý ho ošetril, ide o približne 10-mesačného psa. "Tie rany, ktoré vznikli a výživový stav je vyslovene odopieranie krmiva a krátka reťaz," vysvetľuje predsedníčka Slobody zvierat, Pavla Dugovičová. Ženu, ktorá privolala policajtov, nakoniec obvinili z prečinu týrania zvierat. Ona sa bráni, že to ani nie je jej pes, že iba nahlásila, že tam je. Posledné slovo povie až súd.

Prípadov o týraní zvierat je stále veľa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy