Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dôchodkyňa išla zbierať huby. Šmykla sa a padala niekoľko metrov
Zdielať na

Dôchodkyňa išla zbierať huby. Šmykla sa a padala niekoľko metrov

BANSKÁ BYSTRICA / Pri Tajove neďaleko Banskej Bystrice sa zo strmého svahu zrútila 82-ročná žena, ktorá sa ráno vybrala na huby. Pošmykla sa a padala niekoľko metrov. Hasiči aj záchranári sa k nej dostali s pomocou horolezeckej techniky.

"Bol to ťažkoprístupný terén, veľmi ťažký prístup tam bol," povedal hasič Ondrej Pinka. Osemdesiatdvaročná dôchodkyňa padala asi 50 metrov. Bola na kopci nad Tajovom, kráčala po lesnom chodníku a hľadala huby, stačilo  malé pošmyknutie a pádu sa už zabrániť nedalo.

"Je tam chodník, jej sa palica pošmykla na chodníku," hovorí svedok Marián Uhrín. Tento muž k zranenej hubárke bežal do ťažkoprístupného terénu ako prvý. Na to, že sa v kopci nad jeho chalupou niečo deje, ho upozornili psy. Keď vyšiel na dvor, všimol si na svahu hubársky košík.

Neodradil ho ani poriadne strmý terén. Vyliezol desiatky metrov nad chalupu a začul volanie o pomoc, išiel podľa hlasu a našiel na zemi ležať 82-ročnú ženu. Sám by ju však dole nemal ako zniesť, keďže sa pri páde poranila. Dole ju pomohli hasiči spolu so záchranármi. Pri sanitke už na ženu čakal jej syn.

Zranenú previezli do banskobystrickej nemocnice, jej zranenia nie sú život ohrozujúce. Záchranná akcia mala šťastný koniec. Stalo sa to síce v ťažkoprístupnom teréne, no vďaka všímavému chalupárovi sa zranenú hubárku podarilo rýchlo nájsť.

Aj tento príbeh sa skončil šťastne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy