Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tínedžeri skončili s putami na rukách. Prepadli dvoch ľudí
Zdielať na

Tínedžeri skončili s putami na rukách. Prepadli dvoch ľudí

ZVOLEN,DETVA / S putami na rukách skončili dvaja 16-roční tínedžeri z Detvy. Ukázalo sa, že majú mať na svedomí dve lúpežné prepadnutia. V noci spoločne prepadli 48-ročného muža. Šestnásťročný útly chlapec v inú noc prepadol aj mladú ženu.

Tínedžeri prepadli Vladimíra na sídlisku Novosady, na nič netušiaceho muža zaútočili okolo polnoci. Po útoku chodí stále na rehabilitácie. Okolo polnoci sa naňho v tme vrhli dvaja mladíci, schytili ho za nohy a hodili o zem. "Odrazu som dostal ranu, spadol som na zem a už len trhali trhali," opisuje obeť lúpeže Vladimír. 

"Z bundy mu vzali 330 eur," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. "Mám vykĺbenú ľavú ruku, natrhnuté svalstvo," vymenováva Vladimír. Po hodinách strávených v policajnej cele sa jeden z dvojice tínedžerov postavil pred sudcu vo Zvolene.  Aj keď sa k lúpežiam priznal, sudca ho v priebehu niekoľkých minút nekompromisne poslal do vyšetrovacej väzby.

"Chceme zvrátiť, máme za to, že väzba nie je nevyhnutná," hovorí obhajca Jaroslava S. Michal Bušík. Útlemu mladíkovi priťažilo zrejme aj to, že na bezbranného človeka zaútočil opakovane. Na nič netušiacu ženu zaútočil v noci o druhej, vytrhol jej tašku s osobnými vecami.

"Priznal sa, dostatočne si uvedomil následky svojho konania," hovorí obhajca Michal Bušík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy