Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž už nechcel byť v nemocnici. Keď zavreli dvere, pokúsil sa o útek cez okno a uviazol
Zdielať na

Muž už nechcel byť v nemocnici. Keď zavreli dvere, pokúsil sa o útek cez okno a uviazol

RIMAVSKÁ SOBOTA / Rozruch v rimavskosobotskej nemocnici. Z neurologického oddelenia tam ušiel pacient. Muž však neodišiel cez dvere, ale cez okno. Uviazol v asi 6 metrovej výške. Zasahovať museli hasiči.

Muž sa z okna na najvyššom poschodí dostal na striešku balkóna, zišiel po mrežiach, no odtiaľ sa už nevedel pohnúť ďalej. V tenkom oblečení zostal v mrazivých teplotách približne pol hodinu. Pacient bol už od rána nepokojný a stále sa prechádzal. Zrejme už vtedy uvažoval nad odchodom. Personál z tohto dôvodu na oddelení zatvoril hlavný vchod. Muž však unikol cez okno. "Ošetrovateľský personál to našťastie rýchlo spozoroval, pacienta vonku fyzicky zabezpečil a privolal hasičov," vyjadril sa Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc.

Ošetrovatelia muža priviazali o mreže, aby nespadol, komunikovali s ním a čakali na príchod profesionálov. Tí na mužovu záchranu použili vysokozdvižnú plošinu. Postupovali opatrne, nevedeli totiž, ako bude reagovať. Nakoniec sa im to bez problémov podarilo. Pacient s nimi spolupracoval.  "Osobu sme pomocou výškovej techniky evakuovali a odovzdali pracovníkom nemocnice," povedal Milan Polák, veliteľ zásahu z HaZZ Rimavská Sobota.

Muž z obce Hostice bol na neurológii hospitalizovaný v minulosti už viackrát. Naposledy ho na toto oddelenie prijali v piatok. "Aktuálne je pacient stabilizovaný, bez poranení a po psychiatrickom vyšetrení zaistený k lôžku," povedal Tomáš Kráľ.

Pozrite si archívnu reportáž o inom dramatickom prípade z nemocnice:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy