Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyšetrovanie smrti Simonky (†3) je na konci. Polícia obvinila jej otčima
Zdielať na

Vyšetrovanie smrti Simonky (†3) je na konci. Polícia obvinila jej otčima

BZOVSKÁ LEHÔTKA / V septembri minulého roka otriasla Bzovskou Lehôtkou na strednom Slovensku smrť 3-ročnej Simonky. Vyšetrovanie jej smrti je takmer na konci. Polícia obvinila 50-ročného Romana - jej nevlastného otca. Dievčatko ležiace v posteli mal prikryť a tým malo dôjsť k jeho uduseniu. Roman sa pritom iba dva mesiace pred tým vrátil z väzenia, kde si odpykával trest za týranie svojej manželky.

Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov. 

Smrť trojročnej škôlkárky Simonky zamestnávala políciu vyše roka. Od začiatku bolo okolo jej smrti množstvo nezodpovedaných otázok. Nazbierané dôkazy a výsledky znaleckých posudkov napokon viedli k obvineniu 50-ročného otčima Romana.

"Z nedbanlivosti spôsobil smrť dcéry, ktorú prikryl a znemožnil jej dýchať, príčinou bolo udusenie pri vydýchaní vzduchu v priestore," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Na Romana padalo podozrenie už na začiatku, najmä pre jeho znepokojivú minulosť. Iba dva mesiace pred nešťastím sa vrátil z väzenia, kde si odpykal štvorročný trest za vyhrážanie sa manželke Monike.

"Bolo to ťažké, nás týral, som tušila, že voľačo vyparatí," opisuje Monika. "My sme vraveli, že keď ho pustia, dobre v dedine nebude, tu nemá čo hľadať ani z očí mu dobre nejde," hovoria susedia. Samotný Roman, ale popieral, že by mal so smrťou 3-ročnej Simonky niečo spoločné.

"Vyšetrovateľ ho obvinil z usmrtenia a týrania, manželku aj deti ohrozoval," povedala Faltániová. Roman je v súčasnosti vo väzbe. Dostal sa tam krátko po Simonkinej smrti, vyhrážal sa susedom a napadol 8-ročného chlapca.

O rodinu sa zaujímal aj starosta, po návrate Romana z väzenia sa bol v rodine pozrieť nielen on, no aj sociálni pracovníci. Nič podozrivé nehlásila ani škôlka ani škola kam chodí 16-ročný Simonkin brat.

Monika po smrti Simonky zostala žiť v dome aj so 16-ročným synom Martinom. V ťažkej situácii je pomáhajú susedia, na to čo sa stalo zabudnúť nevie. Hrozí mu 7 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy