Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z Banskej Bystrice do Bratislavy s takmer 3 promile. Ďaleko sa nedostal
Zdielať na

Z Banskej Bystrice do Bratislavy s takmer 3 promile. Ďaleko sa nedostal

BRATISLAVA / Mal takmer tri a pol promile, no aj tak si sadol za volant. Štyridsaťpäťročný vodič chcel v tomto stave dokonca šoférovať z Banskej Bystrice do Bratislavy. Ďaleko sa nedostal. Prešiel asi sto metrov, aj to skôr po trávniku ako po ceste a narazil do prichádzajúce vozidla. Policajti našli v aute plechovky s pivom, aj vodič bol celý od piva.

Zvláštnu jazdu terénneho auta po parkovisku pred nákupným centrom si všimlo viacero ľudí. Viac ako po ceste totiž išlo po trávniku. "Nešiel po ceste ale cez obrubníky a trávnik, potom vrazil do chlapcov," hovoria svedkovia. "Vrúbal sa nám rovno do cesty ani zabrzdiť som už nestihol," povedal šofér auta. 

Stalo sa to na pravé poludnie a bol to čelný náraz. Na mladých mužov, ktorým vodič terénneho auta na parkovisku skrížil cestu, čakalo prekvapenie, keď otvorili dvere, za volantom zbadali muža obliatého pivom. "Nevedel som ho vybrať, potom priznal, že pil," opisuje šofér. 

Pod túto nehodu sa podpísal alkohol, vodič za volantom bol opitý. Vodič si dokonca v takomto stave trúfal na jazdu naprieč Slovenskom. Aj napriek nameranému promile, to mal namierené do Bratislavy.

V terénnom aute našli plechovky piva, a keďže bol ním obliaty aj samotný vodič, nedá sa vylúčiť, že jednu z plechoviek držal v ruke práve počas šoférovania. Sám nevládal ani odkráčať do policajného auta, museli mu pomôcť policajti. Vodičský preukaz mu  tak skoro nevrátia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy