Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Štvorročného Markusa, ktorého mama hodila o zem, umiestnili do sociálneho zariadenia
Zdielať na

Štvorročného Markusa, ktorého mama hodila o zem, umiestnili do sociálneho zariadenia

LUČENEC / Štvorročný Markus už nie je so svojou matkou. Chlapčeka, ktorého surovo napadla vlastná mama, umiestnili aj so súrodencami do sociálneho zariadenia. Michaela svojho synčeka hodila o zem pred obchodným centrom v Lučenci.

Markusa ošetrili na úrazovej chirurgii v lučeneckej nemocnici. To ako naozaj ku zraneniam prišiel, ale rodičia pred lekármi zatajili. "Podľa ich udania spadol keď si niesol hračky a udrel si tvár," hovorí námestník riaditeľa VšNsP Lučenec Ján Nociar. Vysvitlo ale, že všetko bolo inak. Chlapčekovi zranenia spôsobila vlastná matka, keď ho od zlosti hodila o zem. Všetko zachytila kamera. "Bolo dokázané, že sú zlomené nosové kosti. Zranenia nevyžadovali hospitalizáciu," pokračuje Nociar. 

"Ja som si ani neuvedomovala, čo robím v tejto chvíli. Viackrát by sa to nezopakovalo," hovorí matka Michaela. V pondelok poobede zasiahli sociálne kurátorky. "Do ústavu odniesli tri deti," povedal druh Michaelinej matky Marián Berki. 

"V tomto prípade boli deti neodkladným opatrením zverené do starostlivosti zariadenia," povedala hovorkyňa ústredia UPSVaR Jana Lukáčová. Michaele nezobrali iba 4-ročného Marcusa, ale aj 3-ročného Lucasa a 6-ročnú Tiffany. Dôvodom mohlo byť aj to, že žena nemala kde bývať a svojim deťom nevedela poskytnúť bezpečný domov. Michaela má však ďalších 5 detí. Aj tie jej v minulosti úrady odobrali. "Staršie deti sú zverené do náhradnej osobnej starostlivosti príbuzných," dodáva Lukáčová.  Prípad naďalej vyšetrujú aj policajti. Matku zatiaľ obvinili z ublíženia na zdraví. Stíhajú ju na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy