Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tínedžeri hádzali z mosta kamene na autá. Zomrel otec päťročného chlapčeka
Zdielať na

Tínedžeri hádzali z mosta kamene na autá. Zomrel otec päťročného chlapčeka

VIENNA / Pätica tínedžerov z dlhej chvíle hádzala z nadchodu obrovské kamene po idúcich autách na diaľnici. Niektoré vozidlá kamene značne poškodili, jeden, žiaľ, trafil čelné sklo na aute 32-ročného Keneta Wajta a následne aj jeho samotného do hlavy. Otec päťročného chlapčeka je mŕtvy.

"Zobrali synovi úžasného otca a mne lásku môjho života," vraví zúfalo snúbenica Keneta a matka ich päťročného syna, Amy. Namiesto radostných príprav na blížiacu sa svadbu, žiaľ, bude táto žena chystať pohreb.

Najťažšia chvíľa nastala, keď musela synovi oznámiť, že ocko sa už z práce domov nikdy nevráti. Živoť 32-ročného Keneta Wajta nedokázali zachrániť ani privolaní lekári. V kolonke páchateľ bolo dlho prázdne miesto. Dnes už polícia vie, že o život mladého otca a snúbenca pripravila 5-tica tínedžerov vo veku od 15 po 17 rokov. "Neverím tomu, že ich cieľom bolo niekoho zabiť. Bol to bezohľadný a nezodpovedný čin, v dôsledku ktorého vyhasol ľudský život," hovorí šerif Robert Pickell. 

Tínedžeri celkovo hodili na diaľnicu dvadsať veľkých kameňov z dvoch nadchodov. Vyšetrovatelia ich našli rozhádzané po vozovke. Mladíci budú čeliť vražde druhého stupňa, za čo môžu dostať podľa zákonov aj doživotný trest odňatia slobody. "Vražda druhého stupňa naozaj nie je žart. Rád by som odkázal mladým ľuďom, aby sa z tohto poučili. Pretože aj jedno zlé rozhodnutie vás môže poslať za mreže na zvyšok vášho života," dodáva šerif. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy