Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dcéra oligarchu, ktorá šialenou jazdou zabila päť ľudí, sa väzeniu zrejme vyhne. Jej otec sa oháňa peňaženkou
Zdielať na
Krimi

Dcéra oligarchu, ktorá šialenou jazdou zabila päť ľudí, sa väzeniu zrejme vyhne. Jej otec sa oháňa peňaženkou

CHARKOV / Prípad tragickej smrti piatich ľudí, do ktorých v rýchlosti 100 kilometrov za hodinu vrazila dcéra ukrajinského miliardára, bude mať zrejme neuveriteľný koniec. Prehovorí, ako inak, moc peňazí. Snaží sa o to jej otec, ktorý za žiadnu cenu nechce vidieť svoju ľahkomyseľnú dcéru za mrežami.

Alyona Zajceva bola už v minulosti osemkrát prichytená pri dopravnom priestupku. Naposledy jej bezohľadná jazda v uliciach ukrajinského mesta Charkov stála život piatich ľudí, ďalší dvaja, vrátane tehotnej ženy, bojujú v nemocnici o život. Za tento "prešľap" jej už ale hrozí desať rokov väzenia. To sa nepáči jej otcovi Vasilijovi Zajcevovi, uvádza portál Blesk.cz. 

Kúpené odpustenie 

Podnikateľ a miliardár podľa miestnej polície už začal s vyjednávaním so žalobcom i s pozostalými rodinami o prípadnom finančnom vyrovnaní. "V tejto krajine bohužiaľ peniaze dokážu umlčať mnoho úst," okomentoval to právnik Ivan Liberman. Podľa zákona vraj stačí, aby zranení a rodiny obetí prišli na políciu podpísať prehlásenie, že došlo k vyrovnaniu a proti vodičovi nevznášajú žiadne ďalšie nároky. Vedomá si toho je aj samotná Alyona. "Mrzí ma, že sa toto stalo a ľudia trpeli. Dúfam, že rodiny dovolia, aby im moji rodičia pomohli," povedala na súde.

Spravodlivosť

Poradca ministerstva vnútra, Anton Geraščenko, ale odmieta akúkoľvek zmienku o mimosúdnom vyrovnaní. Naopak, požaduje, aby za smrť piatich ľudí, zaplatila Alyona slobodu. "Nedovolím žiadne vyriešenie veci inou ako súdnou cestou," trvá na svojom. Medzitým sa objavili správy, že vodič, do ktorého obvinená nabúrala, by mohol byť podozrivý a nie svedok. To ale len potvrdzuje mimoriadnu snahu oligarchu nájsť iného vinníka ako jeho milovanú dcéru, ktorá podľa Geraščenka mala mať v krvi stopy opiátu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy