Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič autobusu počas jazdy odpadol. Zdemoloval všetko, čo mu stálo v ceste
Zdielať na

Vodič autobusu počas jazdy odpadol. Zdemoloval všetko, čo mu stálo v ceste

KALAMENY / Autobus, v ktorom sa viezlo asi 10 ľudí, havaroval v pondelok večer v obci Kalameny. Vodič skolaboval počas jazdy. Autobus sa nekontrolovateľne rútil ulicou niekoľko desiatok metrov. Zdemoloval všetko, čo mu stálo v ceste. Ako zázrakom sa pri nehode nikto nezranil, vysokým škodám sa ale nevyhli.

Bolo krátko pred deviatou hodinou večer, autobus prechádzal úzkou ulicou medzi rodinnými domami. Išlo o jeden z posledných spojov smerujúcich do Kalamien. V autobuse sa viezlo asi 10  ľudí.

Vodič náhle stratil nad vozidlom kontrolu a nabúral do odstaveného auta. Následne autobus zdemoloval plot na druhej strane ulice. Nechýbalo veľa a narazil by do rodinného domu. "Po príchode na miesto hlásenia sa už v autobuse nikto nenachádzal a šofér bol ošetrovaný v sanitke,"  informuje veliteľ zásahu Vladimír Kačník. 

Okolnosti nehody si 58-ročný vodič nepamätal, bol bez viditeľných zranení, no v šoku. Podľa záchranárov jeho kolaps spôsobil vysoký krvný tlak. Pri nehode došlo aj k poškodeniu betónového elektrického stĺpa. Nebyť autobusu, ktorý ho podopieral, zvalil by sa na ulicu. Škody museli na druhý deň ešte opravovať. "Stĺp je odtrhnutý, takže budeme mať zajtra problémy s elektrikou kým to opravia. Bolo to veľké šťastie, že sa nestalo niečo horšie, že nebola nejaká ujma na zdraví, alebo na živote," vraví starosta obce Július Česák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy