Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý Kotlebov úradník zalarmoval políciu, nahlásil streľbu v lučeneckom bare
Zdielať na

Bývalý Kotlebov úradník zalarmoval políciu, nahlásil streľbu v lučeneckom bare

LUČENEC / Nemiestny žart zmobilizoval niekoľho policajných hliadok. Na číslo 158 zavolal v noci muž a oznámil, že v bare v Lučenci strieľa muž so šikmými očami a v ruke má aj bombu. Policajné vyšetrovanie ukázalo, že oznamovateľ sa iba zabával a chcel zistiť, ako rýchlo na miesto prídu policajti. Bývalý zamestnanec Banskobystrického samosprávneho kraja skončil vo väzbe.

Štyridsaťštyriročný Róbert skončil v policajnej cele, obvinený zo šírenia poplašnej správy a s podnetom na väzbu. Sudca ju akceptoval. "Je potrebné zdôrazniť, že obvinený tento skutok spáchal v čase, kedy sa v Európskej únii stupňujú obdobne opísané útoky," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová. 

V podniku žiadny muž s opisom, aký policajti dostali, nebol. "Mohlo dôjsť k ohrozeniu nič netušiacej podobnej osoby. Takto by ju vystavil nebezpečenstvu, ktoré by mohlo vyplynúť z vykonaného zásahu políciou," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Podľa polície muž, ktorý hrozbu nahlásil, mal v minulosti problémy so zákonom. Existovalo podozrenie, že ide o extrémistu. Sudca dal súhlas na domovú prehliadku.

 

Zbrane a extrémistický materiál

Policajti jeho dom v obci Polichno (okres Lučenec) prehľadávali niekoľko hodín. Odniesli si odtiaľ viacero dôkazov. "Policajti našli rôzne veci s podozrením na extrémistický materiál, zelený rastlinný materiál, strelné zbrane a ich súčasti, ktoré držal aj napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu," dodala policajná hovorkyňa. 

"Nemali sme s ním žiadny problém, prisťahoval sa sem z Lučenca," uviedla suseda. 

Nacistická tématika

Na dome obvineného muža visí upozornenie, že je monitorovaný kamerou a napojený na pult centrálnej ochrany. Róbert v ňom ukrýval zbrane, či množstvo nábojov, hoci nemá zbrojný preukaz. Predmety s nacistickou tématikou mu policajti taktiež zhabali. "Zaistené veci a strelné zbrane boli zaslané na expertízne skúmanie a v súčasnosti čakáme na výsledky expertízy," uviedla policajná hovorkyňa. 

Policajti môžu muža obviniť zo štyroch trestných činov, záleží to od výsledkov expertízy. Podľa hovorkyne Banskobystrického samosprávneho kraja muž už na úrade nepracuje. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy