Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na podvode získali 70 000 eur, hrozí im 10 rokov za mrežami
Zdielať na

Na podvode získali 70 000 eur, hrozí im 10 rokov za mrežami

LUČENEC / Viac ako 700 podvedených ľudí, škoda takmer 70 tisíc eur. Dvaja muži z Lučenca viac ako rok zavádzali ľudí na internete. Vytvorili si množstvo tipovacích stránok, kde za poplatok poskytovali zaručené výherné tipy na športové zápasy. V prípade prehry sľubovali vrátenie peňazí.

Lučenčania, 21-ročný Ondrej a 23-ročný Christian podviedli na internete stovky ľudí. Na polícii podalo trestné oznámenie až 719 oklamaných osôb. "Robil som také veci, ako podvody cez internet. Som si toho vedomý, čo som napáchal," povedal obvinený Ondrej. Ondrej si uvedomil, že koná protiprávne vraj až po domovej prehliadke, ktorú policajti v jeho byte vykonali ešte minulý rok. Vtedy s podvodmi skončil, tak ako aj so svojím parťákom Christianom.

Kamaráti vytvorili na sociálnej sieti desiatky profilov, kde za poplatky poskytovali garantované výherné tipy. Ľudia im naleteli. Presvedčili ich zrejme kladné komentáre ľudí, ktorí sa chválili výhrami. Išlo však o falošné profily. Akonáhle im prišli peniaze na účet, muži sa mali odmlčať. "Škoda, ktorú poškodeným spôsobili, je odhadnutá na viac ako 68 tisíc eur. Vyšetrovateľ v Lučenci dvoch mužovi obvinil z pokračujúceho zločinu podvodu, ktorý spáchali v spolupáchateľstve," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy