Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladý vodič dostal šmyk, narazil do protiidúceho auta
Zdielať na

Mladý vodič dostal šmyk, narazil do protiidúceho auta

BANSKÁ BYSTRICA / Neskúsený vodič a rýchla jazda po zamrznutej zasneženej vozovke. Táto kombinácia sa podpísala pod vážnu dopravnú nehodu. Stala sa vo štvrtok ráno neďaleko Banskej Bystrice. Dvadsaťročný vodič stratil nad autom kontrolu a čelne nabúral do auta, v ktorom sedel starší manželský pár. Šesťdesiatjedenročný muž, jeho 58-ročná manželka, ale aj 20-ročný vodič druhého vozidla, všetci traja skončili s vážnymi zraneniami v nemocnici.

Jazdu po zľadovatenej zasneženej ceste nezvládol iba 20-ročný vodič. Pár kilometrov pred Banskou Bystricou náhle skrížil cestu staršiemu manželskému páru. Precenil svoje sily, a potom čo dostal šmyk, stratil nad autom kontrolu. To prešlo do protismeru a čelne narazilo do vozidla starších manželov. "Šesťdesiatjedenročný muž a jeho 58-ročná manželka boli v zdemolovanom aute uväznení. Hoci sa im pokúšali pomôcť vodiči okoloidúcich vozidiel, nedokázali dvere otvoriť. Bez pomoci hasičov by sa von nedostali," povedala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Záchranári pomáhali aj mladému vodičovi, ktorý svojou neopatrnou jazdou zrážku spôsobil. Náraz musel byť mimoriadne silný lebo predné koleso odletelo o niekoľko metrov ďalej a strechu doslova roztrhlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy