Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitý vojak skončil v priekope, nafúkal takmer tri promile
Zdielať na

Opitý vojak skončil v priekope, nafúkal takmer tri promile

BETLIAR / Pri obci Betliar 50-ročný vodič nezvládol riadenie a s autom skončil mimo cesty. Na mieste podstúpil dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom. On ale tvrdil, že nepil a v jazde chcel pokračovať. Nakoniec si sadol iba do sanitky. Tá ho v sprievode policajtov previezla do nemocnice.

Päťdesiatročný Miroslav cestoval domov do Telgártu, pri Betliari skončil v priekope. Na pomoc mu prišli okamžite pracovníci neďalekej firmy. Miroslav ich požiadal, aby mu pomohli dostať auto späť na cestu. V jazde chcel pokračovať. 

Zamestnanci tak neurobili a zavolali políciu. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania nafúkal Miroslav takmer tri promile. Sám ale tvrdil, že pred jazdou nepil. 

Mimo služby

Chlap sa nevedel dostať z auta, na pomoc prišli hasiči. Sťažoval sa na bolesti krčnej chrbtice. Záchranári ho previezli v sprievode policajtov do nemocnice. 

"Môžeme potvrdiť, že dnes v ranných hodinách sa stala dopravná nehoda, ktorú spôsobil profesionálny vojak pod vplyvom alkoholu. V tom čase bol mimo služby. Samozrejme nás každé individuálne zlyhanie príslušníka ozbrojených síl mrzí a vecou sa už zaoberá vojenská polícia," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. 

Súvisiace články