Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena zomrela počas letu, jej telo ležalo do konca cesty v uličke
Zdielať na

Žena zomrela počas letu, jej telo ležalo do konca cesty v uličke

Zdroj: Reprofoto/The Sun

ANTALYA, MOSKVA / Je to smutná udalosť, ktorá sa z času na čas stane. Avšak to, čoho boli svedkami pasažieri letu spoločnosti Azur Air z tureckej Antalye do Moskvy, už bežné nie je. Jedna z cestujúcich počas letu zomrela, avšak vzhľadom na to, že nebolo kam jej mŕtvolu umiestniť, posádka ju položila do uličky a prikryla dekou. Informoval o tom britský denník The Sun.

Ubehlo len 45 minút z triapolhodinového letu z dovolenkového strediska v Turecku smerom do ruského hlavného mesta a nemenovaná 50-ročná pasažierka diabetička začala mať vážne zdravotné ťažkosti. Inzulín však nechala v kufri, ktorý bol vypravený do batožinového priestoru.

Ženin stav sa extrémne rýchlo zhoršil a nepomohla ani rýchla resuscitácia zo strany posádky lietadla. Pasažierka po necelej hodine letu na palube Boeingu 757 zomrela.

Zvyčajne sú väčšie lietadlá pre takú situáciu vybavená špeciálnym priestorom, kam sa telo uloží, aby nestresovali ostatných pasažierov ešte viac, než je nutné.

Hodina pred odletom

Podobnú miestnosť ale často nemajú menšie lietadlá alebo mnohé stroje nízkorozpočtových aerolínií, ktoré šetria s miestom na palube, ako to len ide. V takomto prípade býva využitý rad prázdnych sedadiel, na ktoré sa mŕtvola umiestni a prikryje. To však nesmie byť let plný, čo bol presne tento prípad. Posádka lietadla tak nemala inú možnosť ako položiť ženine telo do uličky a prikryť je po zvyšok letu dekou.

Podľa manželovho vyjadrenia pre ruskú tlač si žena aplikovala inzulín len hodinu predtým, ako nastúpila na osudný let, a tak mala za to, že si ho nemusia brať so sebou na palubu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy