Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obvineného manžela modelky Kucherenko previezli na Slovensko
Zdielať na

Obvineného manžela modelky Kucherenko previezli na Slovensko

BANSKÁ BYSTRICA / Podnikateľ Sergej Kucherenko, obvinený slovenskou políciou z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, je už na Slovensku. Manžela známej slovenskej modelky odovzdali popoludní rakúske orgány na stíhanie na Slovensku.

Štyridsaťšesťročného Sergeja Kucherenka, manžela slovenskej modelky, ešte v roku 2012 obvinil vtedajší Úrad boja proti organizovanej kriminalite obvinil z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Vinu popiera

V roku 2010 podpísal nevýhodnú zmluvu a firme, ktorej šéfoval, mal spôsobiť škodu takmer osem miliónov eur. Podľa obvinenia uzatvoril niekoľko nevýhodných zmlúv týkajúcich sa kúpy nehnuteľností. Kucherenko v minulosti vinu viackrát poprel.

"Čo sa týka údajne nevýhodných zmlúv, k tomu prípadu môžem povedať len jednu vec. Môj bývalý obchodný partner, ku každej zmluve, ku každej obchodnej transakcii, mal vždy stanovisko a vždy mal report. Žiaden krok som nespravil bez jeho vedomia," povedal ešte v roku 2012 Kucherenko. 

Podnikateľ ukrajinského pôvodu má na Slovensku niekoľko firiem, známy je však skôr ako manžel výstrednej slovenskej modelky. V lete 2015 na neho slovenský Špecializovaný trestný súd vydal európsky zatykač. Nakoniec Kucherenka chytili v decembri 2015 rakúski policajti vo Viedni, kde sa skrýval.  Vydaniu na Slovensko sa dlhé mesiace bránil.

Vo väzení v Bystrici

Kucherenka v stredu Rakúsko na základe extradičnej zmluvy vydalo na stíhanie na Slovensko. Už v stredu popoludní bol Sergej Kucherenko prevezený priamo do výkonu väzby v Banskej Bystrici, kde bude čakať na ďalšie úkony, súvisiace s jeho kauzou. Voči rozhodnutiu o vzatí do väzby obvinený Kucherenko podal sťažnosť.

Najčítanejšie správy