Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V radovej zástavbe prasklo potrubie, voda zaplavila viacero suterénov
Zdielať na

V radovej zástavbe prasklo potrubie, voda zaplavila viacero suterénov

BANSKÁ BYSTRICA / Roztrhnuté vodovodné potrubie sa postaralo o rušné chvíle v jednej radovej zástavbe v Banskej Bystrici. Aj niekoľko vedľa stojacich domov zaplavila voda. Tá musela unikať dlhšie, pretože majitelia domu, v ktorom potrubie prasklo, boli na dovolenke.

Voda sa objavila v suterénoch troch vedľa stojacich domov. Majitelia spočiatku netušili, odkiaľ tečie. Keď ale neprestávala pritekať, zavolali hasičov.

"Bola po kolená, ale potom odtiekla, lebo sme otvorili sprchový kút," hovorí príbuzná majiteľa zaplaveného domu.

Prasklo potrubie

Pátrali po pôvode vody. Zistili, že majitelia jedného z domu odišli na dovolenku a v ich neprítomnosti prasklo v suteréne vodovodné potrubie. V prázdnom dome voda unikala a nikto o tom nevedel. Keď sa dovnútra dostali hasiči, voda bola do pol pása.

"Hasiči odčerpali vodu v dvoch miestnostiach. Výška hladiny bola 100 centimetrov," uviedol riadici dôstojník Stanislav Mlynarčík.

Vytopili susedov

Cez steny sa voda ale dostala do susedných suterénov. Poškodila plynovú pec, kurivo na zimu či práčku, ktorú tam susedia mali. "Čo sme mali v pivnici je znehodnotené," skonštatoval príbuzný.

Hasiči odstavili prívod vody a pomohli odčerpať vodu vo vytopených domoch. Po nečakanej havarijnej situácii majiteľov teraz čaká upratovanie a sušenie.

"Príslušníci zasahovali pri odčerpávaní vody, kde došlo k vytopeniu v radovej zástavbe troch suterénov," uviedol Mlynarčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy