Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Škaredý zlý Arpi Soltész: Do retardov sa nekope!
Zdielať na

Škaredý zlý Arpi Soltész: Do retardov sa nekope!

Zdroj: hetek.hu

Viac alebo menej národne cítiaci politici bijú na poplach – slovenskí Maďari nielen môžu dostať dvojité občianstvo, ale dokonca spolu s ním nadobudnú v Maďarsku aj volebné právo. To je už vraj naozaj vážna hrozba.

V skutočnosti nie je veľmi pravdepodobné, že Maďari z južného Slovenska, ktorí požiadajú o maďarské občianstvo, budú musieť stáť v dlhých radoch. Maďarské občianstvo im jednoducho nie je absolútne na nič. Ale pre niekoľkých hejmaďarov určite bude mať emocionálny význam a požiadajú oň. Stanú sa teda občanmi Maďarska.

Bolo by fajn, keby naši vydesení politici zobrali rozum do hrsti, skúsili vymyslieť taký model demokratického právneho štátu, v ktorom občan nemá právo voliť a ponúkli ho Orbánovi. Všeobecné volebné právo je totiž prapodstatou modernej zastupiteľskej demokracie.  

Keby niekto našiel riešenie, Viktor Orbán, demokraticky zvolený diktátor všetkých Maďarov sveta, by mu bol naveky zaviazaný. Lebo on teda fakt netrvá na demokracii. A určite by rád zakotvil vo svojej novej ústave aj kategóriu „občan druhej triedy“.  

hetek.hu

 

Nič by ho nepotešilo viac. Len má status občana druhej kategórie vyhradený pre iné skupiny obyvateľstva, ako pre krajanov. Má ho pre Rómov, Židov, ľavičiarov, liberálov, nepriateľov národa, nepriateľov FIDESZ-u a nepriateľov Viktora Orbána.

Na ústavné odobratie základných občianskych a časom aj ľudských práv vnútorného nepriateľa však má čas. Jeho veličenstvo Viktor I. Majestátny ešte dlho nebude potrebovať vnútorného nepriateľa. Aby sa doma udržal, úplne mu zatiaľ stačí vonkajší nepriateľ. Slováci, ktorí už majú zákon, ktorým budú svojich vlastných občanov zbavovať občianskych práv.

Najväčšia spoločenská škoda však vzniká priamo medzi slovenskými občanmi maďarskej národnosti. Na Orbánov radikálny nacionalizmus by sa mohli vykašlať. Ale Slováci ich začínajú vnímať ako hrozbu. Ako nepriateľský element. Sú v tom síce nevinne, no tým viac sa cítia ukrivdene a sťahujú sa do obrannej pozície. Pomaly prijímajú rolu nepriateľa svojho nepriateľa. A prirodzene začnú hľadať ochranu na druhej strane Dunaja.

Pokiaľ chceme Orbánovi znemožniť, aby sa mohol stať cisárom všetkých Maďarov, nech by sa narodili a žili kdekoľvek, existuje na to jediný jeden spôsob. Presvedčiť Maďarov z Južného Slovenska, že na ekonomicky vyspelom, slobodnom, tolerantnom a všeobecne príjemnom Slovensku, sa žije omnoho lepšie, ako vo Viktorovej ekonomicky skrachovanej fašistickej nočnej more.

TV JOJ

 

Možno by si z číreho sentimentu niektorí aj tak zaobstarali maďarský pas a mali by ho kdesi doma, medzi svadobnými fotkami a marcipánovým srdcom zo strelnice. Ale sú to Maďari, takže tomu, čo sa práve deje za Dunajom, rozumejú lepšie, ako všetci slovenskí politickí analytici dohromady. Keby si chcel cisár Viktor uplatniť akékoľvek územné nároky voči svojmu severnému susedovi, nevítali by ho maďarskými vlajočkami, ale vidlami.

Aj keby Maďarsko začalo s mimoriadne radikálnymi a bolestnými reformami hneď dnes, trvalo by minimálne ďalších dvadsať rokov, kým by nás dokázalo aspoň dohnať. Je prakticky o dve desaťročia za nami. Dnes už neexistuje dôvod, aby sme sa voči Maďarsku správali ako zaostalí pologramotní zakomplexovaní úbožiaci, ktorí zúfalo bojujú o existenciu svojho národa.

Je čas začať sa správať k Orbánovi, ako sebavedomý dospelý jedinec k ťažko mentálne a telesne postihnutému spratkovi, ktorý sa ho s dojemnou zúrivosťou a vytrvalosťou snaží kopnúť do členka. S nadhľadom. Blahosklonne. Pohladkať po deformovanej hlavičke a nehrať sa s ním, kým sa neupokojí. Kopať do Orbána sa naozaj nepatrí. Kopať do retardov je nevkusné a nedôstojné.

Najčítanejšie správy