Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Bugár: Ak sa nedohodneme, voliči nás právom nakopú do zadnej časti tela
Zdielať na

Bugár: Ak sa nedohodneme, voliči nás právom nakopú do zadnej časti tela

Predseda Most-Híd si myslí, že štvorkoalícia by o sporných otázkach mala najskôr rokovať a až po vzniku dohody posúvať informácie verejnosti.

Ako uviedol po dnešnom stretnutí s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom v Bratislave, porušenie tohto pravidla „je najlepšou cestou do pekla a odstránením možnosti vzniku tejto vládnej koalície“.

Podľa jeho slov sa až na budúcotýždňovom stretnutí predstaviteľov SDKÚ-DS, SaS, KDH a Mosta-Híd začnú riešiť programové otázky, dovtedy by prípadné problematické otázky neotváral.

Na adresu predsedu KDH Jána Figeľa, ktorý sa dnes vyjadroval k prípadným možným sporným záležitostiam v súvislosti s vatikánskou zmluvou či odlukou štátu od cirkvi, Bugár s úsmevom povedal, že „pán Figeľ dostane lepidlo a potom nebude také veci hovoriť“. Na otázku, či by podobné problematické otázky mohli ohroziť vznik vládnej koalície, poznamenal, že „ak sa nedohodneme, voliči nás právom kopnú do zadnej časti tela“.

TASR/Martin Baumann

Bugár tiež tlmočil prezidentove slová, že si počká na požiadavku líderky SDKÚ-DS Ivety Radičovej o stretnutie s ním a na základe toho sa rozhodne, kedy zástupcov spomínaných štyroch strán prijme.

Do Prezidentského paláca prišiel dnes aj predseda SNS Ján Slota, ktorý uzatvára kolo rozhovorov zástupcov budúcich parlamentných strán s hlavou štátu.  


   

Najčítanejšie správy