Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nahlásil bombu, aby videl policajtov v akcii
Zdielať na

Nahlásil bombu, aby videl policajtov v akcii

Pri dychovej skúške mu namerali 1,21 promile alkoholu

Policajti nenechali nič na náhodu a okamžite rozbehli akciu. Na mieste urobili vizuálnu kontrolu a na pomoc prizvali aj kynológa so špeciálne cvičeným psom. Prehliadka všetkých priestorov sa skončila pol hodiny po polnoci. Žiadne výbušniny nenašli.

Evakuácia osôb nebola potrebná. Policajtom sa podarilo vypátrať páchateľa už po dvadsiatich minútach od nahlásenia bomby. Je obvinený pre prečin šírenia poplašnej správy. Na policajnú linku volal z verejného telefónneho automatu zo susedného pavilónu A.

Podľa neoficiálnych informácií z miestnych zdrojov mladý muž potúžený alkoholom chcel vraj vidieť "ako robí polícia". Totožnosť telefonujúceho odhalila polícia naozaj kurióznym spôsobom - jeden z pracovníkov policajného riaditeľstva totiž spoznal údajne hlas volajúceho muža z nahrávky.

Pri dychovej skúške mu namerali 1,21 promile alkoholu. Bol umiestnený v cele policajného zaistenia. "Ďalšie procesné úkony policajti vykonajú až po jeho vytriezvení," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že prípadom sa zaoberá Úrad justičnej a kriminálnej polície v Starej Ľubovni.

Zdielať na

Najčítanejšie správy