Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Multifunkčná hala zhorela takmer do tla
Zdielať na

Multifunkčná hala zhorela takmer do tla

V Liptovskom Mikuláši už uhasili rozostavanú športovú halu. Lokalizovať požiar vedľa známeho akvaparku sa hasičom podarilo o 10:19. Hala zhorela takmer do tla. <b>VIDEO: na mieste nešťastia bol aj štáb TV JOJ </b>

Požiar rozostavanej multifunkčnej haly pri akvaparku v Liptovskom Mikuláši by mal byť definitívne uhasený do dvoch až troch hodín. Podľa okresného riaditeľa hasičov a záchranárov Jána Krajčiho už v týchto chvíľach majú hasiči požiar pod kontrolou a momentálne ešte zalievajú tlejúce horiace konštrukcie.

Marketingová riaditeľka susediaceho Aquaparku Tatralandia Lucia Rysulová potvrdila, že akvapark popoludní opäť otvoria pre verejnosť. Zatvorili ho po vypuknutí požiaru z bezpečnostných dôvodov.  Projektová manažérka L. Mikuláša Lucia Cukerová povedala, že mesto, ktoré multifunkčnú halu vlastní, odhaduje celkové škody na 30 až 40 miliónov korún.

SITA/Gabriel Lipták

Škody na stavbe haly odhadujú na približne 15 miliónov korún, v areáli však bol aj stavebný materiál v hodnote 18 až 19 miliónov, pričom zatiaľ nie je známe, aká časť z neho zhorela. Cukerová sa zatiaľ odmietla vyjadriť k možným príčinám požiaru, všetky bezpečnostné opatrenia však podľa nej boli dodržané a na stavbe bol stavebný dozor.

SITA/Gabriel Lipták

Proti požiaru zasiahli hasiči z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku, Ružomberka, Dolného Kubína, ale aj niektoré obecné hasičské zbory.

SITA/Gabriel Lipták

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy