Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Cez víkend nás poteší príjemné teplo
Zdielať na

Cez víkend nás poteší príjemné teplo

Víkend na Slovensku odštartuje teplom a slnkom. Pekne bude i na horách, lyžiarskych stredísk však už otvorených veľa nenájdete. <b>VIDEO: Rozhovor s meteorologičkou</b>

Víkend na Slovensku odštartuje teplom a slnkom. Pekne bude i na horách, lyžiarskych stredísk však už otvorených veľa nenájdete.

V piatok bude na Slovensku jasno až polojasno, popoludní na západe krajiny začne pribúdať oblačnosť, môžeme tiež očakávať  prehánky a búrky. Cez deň nás potešia teploty 16 až 20 stupňov, v noci však ortuť teplomeru klesne miestami aj na nulu. Ráno treba rátať i s prízemnými mrazmi.

V sobotu pribudne oblačnosti už aj na iných miestach krajiny, oproti piatku však denná teplota ešte o čosi vystúpi, miestami sa môže vyšplhať až na 22 °C. Na príjemné teplo sa ale môžeme tešiť aj v závere víkendu.

"V nedeľu bude polojasno, denná teplota vystúpi na 18 až 23 stupňov," hovorí Jana Čerbová zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Takéto teploty sú už podľa J. Čerbovej na toto ročné obdobie mierne nadštandardné. 

Víkend bude v podobnom duchu prebiehať aj na horách. Tu by nám však slnko malo robiť spoločníka od piatka až do nedele, kedy tu bude najteplejšie. Teploty by sa mali vo Vysokých Tatrách pohybovať medzi 9 až 13 °C, v nízkotatranskej oblasti budú ešte o čosi vyššie.

Aj napriek tomu, že Tatry sa tešia na pekné počasie a disponujú aj dostatkom snehu, funguje tu už iba niekoľko lyžiarskych stredísk. Viaceré zariadenia už svoje brány zavreli a to najmä kvôli slabej návštevnosti.

Napríklad vo Vysokých Tatrách podľa Antona Suchého z Horskej záchrannej služby sa dá zalyžovať už iba na Štrbskom plese a po krátkej prestávke opätovne otvárajú aj Lomnické sedlo. Obidve strediská však budú fungovať iba niekoľko dní, zavrieť by ich mali v druhom májovom týždni.

Zdielať na

Najčítanejšie správy