Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kavecký očakáva, že ho "Dzurindovci" vylúčia
Zdielať na

Kavecký očakáva, že ho "Dzurindovci" vylúčia

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Podľa Kaveckého v centrále SDKÚ-DS nerokoval stranícky súd, ale tribunál.

Strannícky súd SDKÚ-DS mal dnes rozhodnúť o osude Petra Kaveckého, ktorý je posledným z doteraz nepotrestaných signátorov výzvy Nastal čas na zmenu. Verdikt súdu sa Kavecký dozvie najneskôr do 30 dní.

Počas marcového zasadnutia súdu, keď sa rozhodlo o vylúčení 12 zo 14 signatárov, bol Kavecký v nemocnici. Dnes ho na súd sprevádzali bývalý predseda regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Bratislave Valentín Mikuš, Branislav Zahradník a obhajkyňa.

Myslím, že dopadnem tak isto ako moji predchodcovia, ktorých straníckych súd vylúčil," povedal Kavecký ešte pred zasadnutím súdu. Po jeho skončení vyjadril presvedčenie, že rozhodnutie súdu bude rovnaké ako v prípade jeho predchodcov.

„To nie je stranícky súd, ale tribunál, ktorý zasadal na politickú objednávku Dzurindu," poznamenal Kavecký, ktorý sa chce voči rozhodnutiu straníckeho súdu odvolať. Ako dôvod uviedol, že dnes nemohol predložiť súdu ďalšie dôkazy o svojej nevine a súd sa nezaoberal ani svedeckými výpoveďami, ktoré mal so sebou. "Som veľmi sklamaný z toho, čo sa tu deje," dodal.

Ešte v marci stranícky súd rozhodol o vylúčení 12 signatárov výzvy Nastal čas na zmenu. Kavecký bol v tom čase v nemocnici. Posledná, 14 signatárka Viera Čerňanská prejavila ľútosť a zo strany ju nevylúčili.

Zdielať na

Najčítanejšie správy