Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Výstavba Auparku sa možno zastaví
Zdielať na

Výstavba Auparku sa možno zastaví

Zdroj: SITA/Ľubomíra Černeková

Mesto Žilina dnes vydalo rozhodnutie o zastavení stavebných prác.

Výstavba Auparku na Štúrovom námestí v Žiline sa možno zastaví. Mesto Žilina dnes vydalo rozhodnutie o zastavení stavebných prác.

"Toto rozhodnutie dnes doručili spoločnosti Aupark Holding, pričom sú určené dva dni na zastavenie všetkých prác," konštatoval hovorca Žiliny Martin Barčík. Výstavba Auparku je v plnom prúde aj napriek tomu, že vlani v auguste ju predbežným opatrením zastavil Krajský súd v Žiline.

"Stavbu uskutočňuje naďalej spoločnosť Aupark Holding, ktorá tvrdí, že sa na ňu rozhodnutie súdu nevzťahuje," doplnil Barčík. Spoločnosť však podľa neho riadne nepreukázala stavebnému úradu svoje oprávnenie ako stavebníka.

"Naša spoločnosť vždy rešpektuje všetky právoplatné úradné rozhodnutia, budeme preto postupovať v zmysle doručeného rozhodnutia," reagovala Želmíra Rácová, hovorkyňa developera stavby - HB Reavis Group. Podľa ich právnikov ide o ďalšiu trestnú činnosť a obštrukcie mesta. "Domnievajú sa tiež, že rozhodnutie sa nezakladá na pravdivých faktoch," dodala.

Uznesenie krajského súdu o zastavení výstavby Auparku na Štúrovom námestí nadobudlo právoplatnosť 27. augusta minulého roka, na stavenisku však stále vládol čulý stavebný ruch. Stavať by sa pritom nemalo až do ukončenia súdneho sporu s mestom Žilina. Primátor Ivan Harman totiž inicioval žalobu na súd o určenie neplatnosti predaja Štúrovho námestia na výstavbu centra, ktoré predal jeho predchodca Ján Slota .

Investor trvá na tom, že neporušuje zákon, pretože predbežné opatrenie bolo adresované spoločnosti Aupark Žilina, ale stavebníkom je Aupark Holding.

Obchodno-zábavné centrum sa začalo stavať 3. júla minulého roka, výstavba by mala trvať približne dva roky. Stavebné náklady predstavujú dve miliardy korún. Prenajímateľná plocha bude približne 20-tisíc metrov štvorcových, tvoriť ju budú obchody, reštaurácie, kaviarne, prevádzky na šport i oddych či bankové pobočky. Aupark by mal vytvoriť 500 pracovných miest.

Zdielať na

Najčítanejšie správy