Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zatiaľ nie je možné začať stavať skládku v Pezinku
Zdielať na

Zatiaľ nie je možné začať stavať skládku v Pezinku

Zdroj: pezincan.pezinok.sk

Slovenská inšpekcia životného prostredia zrušila januárové rozhodnutie bratislavského inšpektorátu o vylúčení odkladných účinkov odvolania

V Pezinku zatiaľ nie je možné stavať ďalšiu skládku. Rozhodla o tom Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP), ktorá zrušila januárové rozhodnutie bratislavského inšpektorátu životného prostredia.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca SIŽP Michal Štefánek. Inšpektorát v prípade pezinskej skládky vydal nielen integrované povolenie, ale paralelne vydal aj rozhodnutie o vylúčení odkladných účinkov odvolania. Práve to malo umožniť, ak inšpekcia nerozhodne inak, začať s výstavbou skládky hneď po nadobudnutí právoplatnosti prvostupňového rozhodnutia.

Rozhodnutie o vylúčení odkladného účinku odvolania podľa zákona o správnom konaní prichádza do úvahy len v celkom ojedinelých prípadoch, keď ide o nevyhnutnosť okamžitého a neodkladného výkonu rozhodnutia, ako napríklad ohrozenie života alebo zdravia ľudí, vysvetlil Štefánek.

Dodal, že je preto nevyhnutné riadne a dôkladné odôvodnenie takéhoto postupu. Rozhodnutie bratislavského inšpektorátu životného prostredia neobsahovalo riadne odôvodnenie, zdôraznil Štefánek.

Zároveň SIŽP vydala predbežné opatrenie, ktorým uložila prevádzkovateľovi Westminster brothers INC., ktorý sa stal právnym nástupcom prevádzkovateľa Ekologická skládka, a.s. Pezinok, aby sa zdržal akýchkoľvek stavebných prác súvisiacich so skládkou odpadov v Pezinku až do nadobudnutia právoplatnosti integrovaného povolenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy