Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Víchrica vyvrátila v Zámockom parku vyše sto stromov
Zdielať na

Víchrica vyvrátila v Zámockom parku vyše sto stromov

Zdroj: malackepohlady.sk

Známe záhorské mesto už odstraňuje popadané stromy, vstup do parku je však na vlastné nebezpečie.

Víchrica, ktorá sa v niekoľkých etapách cez víkend prehnala Malackami, zanechala doslova spúšť v Zámockom parku. Ako informovala vedúca oddelenia riadenia informácií malackého mestského úradu Ivana Potočňáková, hrubý odhad hovorí o viac ako stovke vyvrátených stromov.

Mesto začalo hneď po sumarizácii škôd s odstraňovaním popadaných stromov. Ešte tento týždeň chce v Zámockom parku vyčistiť chodníky. Stále však hrozí pád polámaných alebo poškodených stromov a preto je vstup do parku na vlastné riziko. Malacky zároveň vydali zákaz odvážania kalamitného dreva.

Odstrániť polámané stromy v časti parku s najväčším poškodením by mala ťažká lesná technika. Samospráva Malaciek už podľa Potočňákovej oslovila dodávateľské firmy na predloženie podmienok, za akých odstránia kalamitné drevo.

V strednej časti Zámockého parku, do ktorej je ľahší prístup, umožní mesto individuálnym žiadateľom na základe povolenia svojpomocne spracovať a odviezť drevo. Situáciu v parku zároveň monitoruje mestská polícia. Mesto v týchto chvíľach vyčísľuje spoločenskú hodnotu vzniknutej škody dodala tlačová tajomníčka Malaciek Ivana Potočňáková.

Zdielať na

Najčítanejšie správy