Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pri požiari v obci Divín zhorelo len ročné dieťa
Zdielať na

Pri požiari v obci Divín zhorelo len ročné dieťa

Lekár ako príčinu smrti dieťaťa určil uhorenie. Nie je však vylúčené, že smrť chlapčeka spôsobila iná osoba. Rodinu postihla tragédia už druhýkrát, prvý to bolo na Vianoce, kedy zomrel 3-mesačný chlapček. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Už len obhorené telíčko mŕtveho chlapčeka našli lučeneckí hasiči po dnešnom požiari rodinného domu v obci Divín okres Lučenec. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Alena Bučeková, na operačné stredisko hasičského okresného riaditeľstva v Lučenci nahlásili požiar domu na ulici SNP v Divíne o 9:12.

V horiacom dome mal byť len ročný chlapček. Privolaní hasiči pri rozoberaní zrútenej konštrukcie domu našli obhorené telíčko mŕtveho dieťaťa. Nezranenú matku s ďalším zraneným dieťaťom odviezla z miesta požiaru sanitka.

Podľa informácií banskobystrickej policajnej hovorkyne Petry Babulicovej, požiar dreveného domu vypukol skoro ráno, v čase keď jeho obyvateľka, 23-ročná Valéria B., odišla do obchodu. Pri požiari zhorel ročný chlapček, jeho dvojročný brat vyviazol s popáleninami.

Podľa prizvaného požiarneho technika požiar zapríčinilo vznietenie drevenej konštrukcie od sálavého tepla vykurovacieho telesa na pevné palivo. Lekár ako príčinu smrti dieťaťa určil uhorenie. Nie je však vylúčené, že smrť chlapčeka spôsobila iná osoba. Dvojročného chlapca, ktorý utrpel popáleniny, hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti v Lučenci. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje.

Túto rodinu postihla tragédia aj 24. decembra minulého roku, keď im zomrel 3-mesačný chlapček. V tomto prípade začal vyšetrovateľ taktiež trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, pričom bola nariadená súdna pitva. Jej výsledky ukázali, že dieťatko zomrelo na následky udusenia. Prípad je stále v štádiu vyšetrovania.

Zdielať na

Najčítanejšie správy