Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na jednom Mig-u špeciálna kamufláž aj s národnými farbami
Zdielať na

Na jednom Mig-u špeciálna kamufláž aj s národnými farbami

Zdroj: airshow.cz/ilustračné

Jedno zo slovenských lietadiel Mig-29AS má špeciálnu kamufláž.

Jedno zo slovenských lietadiel Mig-29AS má špeciálnu kamufláž.

Lietadlo s palubným číslom 0619 má špeciálne pomaľovaný chvost v národných farbách pri príležitosti 15. výročia vzniku slovenských vzdušných síl.

Informoval o tom hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga. Ten zdôraznil, že práve tento stroj bude v piatok jednou z hlavných atrakcií slávnostného odovzdania lietadiel na leteckej základni na Sliači.

Toto jednomiestne bojové lietadlo má úplne nový náter tvorený základom svetlej šedej farby na všetkých plochách a nepravidelnými hranatými poľami v dvoch odtieňoch šedej farby na horných plochách a na kýloch, novonamaľovanými prevádzkovými popiskami čiernou a svetlou šedou farbou a slovenskými výsostnými znakmi so zníženou viditeľnosťou v dvoch odtieňoch šedej farby, spresnil národný riaditeľ pre vyzbrojovanie Stanislav Szabo.

Rozmiestnenie polí digitálnej kamufláže je odlišné od kamufláže prvého stroja a pribudla taktiež klamná falošná kabína na spodnej časti trupu a emblém 1. letky leteckého krídla, ktorým je hlava tigra na oboch vonkajších stranách sacích kanálov vzduchu pre pohonné jednotky.

Klamná falošná kabína a tigrie hlavy budú namaľované na každom modernizovanom jednomiestnom lietadle Mig-29AS, aj na modernizovanom dvojmiestnom cvičnom, bojovom stroji Mig-29UBS.

Minister obrany Jaroslav Baška v piatok na Sliači vojakom slávnostne odovzdá zmodernizované nadzvukové lietadlá MiG-29 a vrtuľník Mi-17. Dve lietadlá už majú navyše nový náter, ktorý predstavuje svetový unikát.

Do konca roka bude premaľovaných všetkých desať jednomiestných bojových strojov Mig-29AS a dva dvojmiestne cvičné, bojové stroje Mig-29UBS.

Zdielať na

Najčítanejšie správy